Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κέντρο του πλανήτη από σήμερα το Νταβός

Κέντρο του πλανήτη από σήμερα το Νταβός

50 αρχηγοί κρατών, εκατοντάδες σύμβουλοι επιχειρήσεων, οικονομολόγοι, ειδικοί αναλυτές… η ελίτ της παγκόσμιας οικονομίας συναντάται σήμερα στο Νταβός της Ελβετίας.

Το ετήσιο οικονομικό φόρουμ ξεκινάει σε κλίμα υποτονικό αλλά με τη φιλοδοξία να φανούν τα πρώτα σημάδια μιας παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.

Κύριο μέλημα όλων, σε πολιτικό τουλάχιστον επίπεδο είναι η επαναφορά στην ηρεμία ένα χρόνο μετά τις αναταράξεις στην ευρωζώνη, ενώ οι αναλυτές εμφανίζονται λιγότερο απαισιόδοξοι όσον αφορά τις προβλέψεις τους για την παγκόσμια οικονομία το 2013 σε σχέση με το 2012, ωστόσο μένουν επιφυλακτικοί, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιήθηκε χθες στο
Νταβός, στο περιθώριο του Φόρουμ.

Στην επίσημη έναρξη του συνεδρίου, χθες το βράδυ, ο ιδρυτής του WEF Κλάους Σβαμπ κάλεσε όσους συμμετέχουν στο συνέδριο του 2013 να γυρίσουν τη σελίδα της κρίσης στην ευρωζώνη και να δημιουργήσουν ένα όραμα.

Αρκετοί πολιτικοί ηγέτες, μεταξύ τους ο βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, η γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο απερχόμενος Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι και ο ρώσος Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν αυτή την εβδομάδα στο Νταβός απαντώντας στην προτροπή του Σβαμπ.

Διαβάστε επίσης:
15,7 δισ. ευρώ το έλλειμμα το 2012 – Οι αριθμοί… ευδοκιμούν, οι πολίτες όχι!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε