Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Κερδίσαμε χρόνο, τίποτα περισσότερο"

`Κερδίσαμε χρόνο, τίποτα περισσότερο`
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.05.2010 | 17:26
Πρώτη δημοσίευση: 15.05.2010 | 17:14

Υιοθετώντας ένα πακέτο διάσωσης 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση της ελληνικής κρίσης και σε άλλα κράτη της ζώνης του ευρώ, "το μόνο που κάναμε είναι να κερδίσουμε χρόνο, τίποτα περισσότερο", δηλώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο γερμανός Γιούργκεν Στάρκ.

"Όταν οι αγορές τρελαίνονται, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες. Οι πολιτικοί χρειάστηκε να λάβουν ταχέως μέτρα για να σταματήσουν το συντομότερο δυνατόν οι αρνητικές εξελίξεις", εξηγεί σε συνέντευξη του στην κυριακάτικη έκδοση της οικονομικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung. 

Όλα αυτά θα παραμείνουν χωρίς αποτέλεσμα, χωρίς μεταρρύθμιση των οικονομιών της ευρωζώνης και χωρίς σχέδια εξοικονόμησης, λέει ο ίδιος, υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία των κυρώσεων εναντίον των κρατών που παραβιάζουν τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας πρέπει να "αποπολιτικοποιηθεί". 

Ο Στάρκ υπερασπίστηκε την ανεξαρτησία της ΕΚΤ και τόνισε ότι πρόκειται για μέτρα "προσωρινά που θα είναι νόμιμα στη χειρότερη περίπτωση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και τα οποία πρέπει να επαναξιολογούνται διαρκώς". 


Διαβάστε επίσης:

Η ευφορία κράτησε λίγο - το ευρώ σε ελεύθερη πτώση


   Διαδώστε αυτό το άρθρο