Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κερδισμένο το δολάριο έναντι του ευρώ

Κερδισμένο το δολάριο έναντι του ευρώ

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2539 δολάρια.

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2540 δολάρια από το επίπεδο των 1,2566 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Το αμερικανικό νόμισμα ευνοείται από τις προσδοκίες επιβράδυνσης της ανάπτυξης παγκοσμίως που έχουν καλλιεργηθεί.

Είναι ενδεικτικό ότι ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης που παρακολουθεί το ινστιτούτο Ifo υποχώρησε στο κατώτερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών. Σημαντική υποχώρηση στην μεταποίηση της ευρωζώνης έδειξαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες. Αρνητικές όμως είναι και οι εξελίξεις από το μέτωπο της απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφηκε μόνο μία συναλλαγή σήμερα ενός εκατομμυρίου ευρώ η οποία αφορούσε σε εντολή πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 26,80% έναντι 26,30% από χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,57% να διευρυνθεί περαιτέρω στο 25,23% από 24,76% χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,21%, στη διάρκεια των 9 μηνών διατηρήθηκε στο 1,07%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,92% από 0,93% χθες, στο τρίμηνο κυμαίνονταν στο 0,65%, ενώ στο μήνα διατηρήθηκε στο 0,37%.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε