Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κερδίζουν έδαφος τα ξένα επενδυτικά σπίτια στις συναλλαγές του ΧΑ

Κερδίζουν έδαφος τα ξένα επενδυτικά σπίτια στις συναλλαγές του ΧΑ

Περίπου τρία χρόνια μετά την αδειοδότησή τους να διενεργούν απευθείας συναλλαγές

 στο ελληνικό χρηματιστήριο από την έδρα τους, χωρίς τη μεσολάβηση ελληνικών χρηματιστηριακών εταιρειών, τα ξένα επενδυτικά σπίτια φαίνεται να έχουν εδραιωθεί για τα καλά στην πρώτη δεκάδα των συναλλαγών εις βάρος βεβαίως των μέχρι σήμερα Ελλήνων συνεργατων τους (κυρίως τραπεζικών ΑΧΕ) που πλέον δεν καρπούνται τις προμήθειες για την εκτέλεση των εντολών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Φεβρουαρίου η Cheuvreux βρίσκεται στην 7η θέση μεταξύ 74 ΑΧΕ με μερίδιο αγοράς 4,88% επι των συνολικών συναλλαγών του Χρηματιστηρίου. Στην 9η θέση βρίσκεται η Merrill Lynch με 3,17% και στη δέκατη η UBS 2,71%.

Η Deutsche Bank βρίσκεται στην 16η θέση με μερίδιο 1,11% και η Societe Generale στην 40η με 0,31%.

Επίσης, η παρουσία των remote members αναμένεται να ενταθεί στο εγγύς μέλλον αφού έχουν λάβει άδεια για συναλλαγές η Credit Suisse, η Citigroup και η Woods & Co. Ηδη, η Credit Suisse έκανε τις πρώτες πράξεις το Φεβρουάριο. Θεωρείται σίγουρο πως και η Credit Suisse αλλά και η Citigroup θα καταφέρουν χωρίς δυσκολία να κερδίσουν ικανά μερίδια αγοράςαφού σήμερα είναι «υπεύθυνες» για όγκο συναλλαγών που σε ημερήσια βάση ξεπερνά το 10% του συνόλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία Φεβρουαρίου, στην πρώτη θέση της κατάταξης των χρηματιστηριακών συναλλαγών πέρασε η Eurobank Χρηματιστηριακή με ποσοστό 14,79%, έναντι 13,10% της δεύτερης Eθνική P&K και 12,57% της Επενδυτικής Τράπεζας που βρέθηκε στην τρίτη θέση. Το Φεβρουάριο οι 10 πρώτες ΑΧΕ επί συνόλου 74 διενήργησαν το 74% των συνολικών συναλλαγών.

Στο δίμηνο (Ιανουάριος – Φεβρουάριος) πρώτη είναι η Eurobank με 14,59%, δεύτερη η Επενδυτική Τράπεζα με 13,72% και τρίτη η Εθνική P&K με 12,23%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε