Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κερδοφόρο το α’ τρίμηνο γιά την Alpha Bank

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Με καθαρά κέρδη ύψους 52 εκατ. ευρώ έκλεισε το α΄ τρίμηνο του 2010 για…

τον όμιλο της Alpha Bank, καταγράφοντας πτώση 39,5% σε σχέση με τα 85,3 εκατ. ευρώ του α΄τριμήνου του 2009. Σημειώνεται ότι συμπεριλαμβανομένης της έκτακτης εισφοράς (61,9 εκατ. ευρώ) τα αποτελέσματα της Alpha Bank διαμορφώνονται σε ζημιές 10,4 εκατ. ευρώ.

 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση στο α΄ τρίμηνο:

 

– Ο δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας ανήλθε σε 13,1%, με τους δείκτες Κεφαλαίων Πρώτης Διαβαθμίσεως (Tier I) και Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (Core Tier I) να ανέρχονται σε 11,5% και 8,8% αντιστοίχως, αναδεικνύοντας την πλεονεκτική κεφαλαιακή θέση του ομίλου.

 

– Αυξήθηκε το απόθεμα των αναχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τίτλων σε Ευρώ 3,5 δισ.

 

– Το ύψος των επενδύσεων του ομίλου σε Ελληνικά Ομόλογα ανήλθε σε Ευρώ 4,2 δισ., το οποίο αναλογεί σε 6,1% του ενεργητικού του ομίλου.

– Ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις, προσαρμοσμένος ως προς τις τιτλοποιήσεις, ανήλθε σε 114%. Oι καταθέσεις και τα δάνεια αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 1,1% και 1,5% αντιστοίχως.

-Οι σωρευτικές προβλέψεις ανήλθαν σε Ευρώ 1,8 δισ. αντανακλώντας έναν ισχυρό δείκτη καλύψεως των καθυστερήσεων 53% που αυξάνεται σε 133% συμπεριλαμβανομένων των εξασφαλίσεων. Ο δείκτης καθυστερήσεων ανήλθε στο 6,3%.

 

Σχολιάζοντας τα μεγέθη ο πρόεδρος της Alpha Bank, Γ. Κωστόπουλος δήλωσε: “Με τη συμμετοχή της στο κοινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Ελλάδα εξασφαλίζει την εφαρμογή της δημοσιονομικής εξυγιάνσεως και των διαρθρωτικών εκείνων αλλαγών που θα επιτρέψουν στη χώρα να επιβεβαιώσει τη σημαντική θέση της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη καθώς και τον ρόλο της ως σημείο προσβάσεως προς τις οικονομίες της Ανατολής. Η Alpha Bank, ως βασικός παράγοντας της πραγματικής οικονομίας στην περιοχή, αναμένει να ωφεληθεί δυναμικά καθώς η οικονομία θα προσεγγίζει την αναστροφή της σε θετική πορεία”.

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε