Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Κερέ: Η Ελλάδα στην ευρωζώνη με ελάφρυνση χρέους

Κερέ: Η Ελλάδα στην ευρωζώνη με ελάφρυνση χρέους

Η κόντρα της ΕΚΤ με την Γερμανία εντείνεται και μάλιστα έχει και γεύση Ελλάδας. Το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη και θα λάβει την πολυπόθητη ελάφρυνση του χρέους.

Αναφερόμενος στην Βρετανία είπε ότι ελπίζει να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να αποφευχθεί μια μακρά περίοδος αβεβαιότητας.

Ο Κερέ, υπεραμύνθηκε της χαλαρής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ λέγοντας πως αυτή βοηθάει στην ενίσχυση της ανάπτυξης στην περιοχή, αλλά όπως εξήγησε, χρειάζεται χρόνος ώστε οι κινήσεις νομισματικής πολιτικής να αποτυπωθούν στον πληθωρισμό.

Μιλώντας χθες στην γερμανική FAZ είπε απαντώντας στην κριτική των γερμανών ότι χωρίς τα πακέτα αναθέρμανσης, η οικονομική δραστηριότητα θα βρισκόταν σε κάμψη και η ανεργία σε άνοδο και η επίτευξη βιώσιμων προϋπολογισμών θα ήταν δυσκολότερη, ακόμα για χώρες όπως η Γερμανία.

“Στην Γερμανία κατ΄ επανάληψη μας έχει ασκηθεί κριτική, με επιχείρημα ότι τα χαμηλά επιτόκια πλήττουν τους αποταμιευτές”, είπε και υπερασπίστηκε την πολιτική της ΕΚΤ, λέγοντας ότι “χάρις τις βελτιωμένες οικονομικές συνθήκες, οι οποίες αν μη τι άλλο έλαβαν ώθηση από τη νομισματική πολιτική, το πραγματικό εισόδημα στη Γερμάνια αυξήθηκε κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών”. “Με άλλα λόγια”, συνεχίζει, “τώρα χρειαζόμαστε τα χαμηλά επιτόκια για να σιγουρέψουμε την ομαλοποίηση των οικονομικών συνθηκών”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε