Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Κι άλλα μέτρα και απολύσεις στο Δημόσιο ζητάει η ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Τα δύσκολα δεν έχουν τελειώσει. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην έκθεση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ για την ελληνική οικονομία.

Η έκθεση αναφέρει:

“Η Ελλάδα πρέπει να περικόψει περαιτέρω κατά 5,5% του ΑΕΠ τις κρατικές δαπάνες το 2013 και το 2014 για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που προβλέπει το δεύτερο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της”.

Δηλαδή πρέπει να βρεί τρόπο να εξοικονομήσει περίπου 11 δισ.

Η έκθεση συμμόρφωσης της Επιτροπής περιγράφει την πρόοδο που έπρεπε να κάνει η Ελλάδα για την αποδέσμευση του νέου δανείου από την Ευρωζώνη, ενώ συνιστά να δοθεί η πρώτη δόση το συντομότερο δυνατό.

Οι μειώσεις των δαπανών, σύμφωνα με την έκθεση, πρέπει να ανακοινωθούν και να υιοθετηθούν τους επόμενους μήνες, “ιδιαίτερα όταν η Ελλάδα θα επικαιροποιήσει τον μεσοπρόθεσμο προϋπολογισμό της, τον Μάιο του 2012”.

Η έκθεση σημειώνει ότι η κυβέρνηση, κατά την προετοιμασία των νέων περικοπών, εξετάζει προγράμματα δημοσίων δαπανών που βασίζονται σε εξοικονομήσεις πόρων από τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, την άμυνα και την αναδιάρθρωση της κεντρικής τοπικής αυτοδιοίκησης.

Θα υπάρξουν μειώσεις θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα σύμφωνα με τον κανόνα μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Η Ελλάδα θα μειώσει περαιτέρω τη φαρμακευτική δαπάνη των νοσοκομείων και τα προνοιακά επιδόματα.

“Η συνέχιση της πολύ σημαντικής διεθνούς βοήθειας μπορεί να αναμένεται, αν βελτιωθεί η εφαρμογή της πολιτικής”, αναφέρει η έκθεση και προσθέτει:

“Η αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών να εμμείνουν στις συμφωνημένες πολιτικές θα δοκιμασθεί ήδη στους ερχόμενους μήνες, όταν πρέπει να προσδιορισθούν τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος για να κλείσει το μεγάλο κενό για το 2013- 14”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρόικα: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος με το νέο δάνειο αλλά……

Financial Times: η Ελλάδα θα γίνει … Βιετνάμ και Μπαγκλαντές

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε