Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Κι άλλο κανόνι από ρωσικό τουριστικό πρακτορείο – Συναγερμός στους έλληνες επιχειρηματίες

Κι άλλο κανόνι από ρωσικό τουριστικό πρακτορείο – Συναγερμός στους έλληνες επιχειρηματίες

– Εντονο προβληματισμό για τον αντίκτυπο που θα έχει στην ελληνική αγορά προκαλεί η πτώχευση του Ρωσικού Ταξιδιωτικού Πρακτορείου Solvex Tour, στην Αγία Πετρούπολη
– Πρόκειται για το τρίτο ταξιδιωτικό πρακτορείο σε διάστημα λίγων εβδομάδων
– Αφορά περίπου 9.000 τουρίστες σε όλη την Ευρώπη κυρίως όμως στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία
– Σε Κρήτη και Ρόδο οι περισσότεροι Ρώσοι που εχουν ταξιδέψει με αυτό το πρακτορείο
– Μέλημα του ΣΕΤΕ να επαναπατριστούν οι περίπου 3.000 τουρίστες που φιλοξενούνται στη χώρα μας

Πρόκειται για το τρίτο πρακτορείο με δραστηριότητα στην ελληνική αγορά που κλείνει μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στον ΣΕΤΕ ο οποίος σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο μεταξύ άλλων για «περίοδο αυξημένης επικινδυνότητας ως προς την πιθανότητα πτωχεύσεων στη ρωσική τουριστική αγορά».

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

«Σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης πτώχευσης του ρωσικού Tour Operator Solvex, Αγίας Πετρούπολης, ο ΣΕΤΕ επαναλαμβάνει ότι προτεραιότητα παραμένει η ομαλή εξυπηρέτηση των Ρώσων που διακινήθηκαν από τον Solvex και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, έως ότου αυτοί επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Όπως διαφαίνεται από τις εξελίξεις, διανύουμε μία περίοδο αυξημένης επικινδυνότητας ως προς την πιθανότητα πτωχεύσεων στη ρωσική τουριστική αγορά. Οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, πρέπει να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα την κατάσταση διασφαλίζοντας την θετική εικόνα του ελληνικού τουρισμού, όπως έπραξαν και στις προηγούμενες αντίστοιχες πτωχεύσεις και η ελληνική Πολιτεία πρέπει να ενισχύσει άμεσα και ουσιαστικά τις εταιρείες που πλήττονται σοβαρά από τις εξελίξεις.

Ευελπιστούμε πως με τη σταδιακή βελτίωση της ρωσοουκρανικής κρίσης, τη σταθεροποίηση της οικονομίας στην περιοχή, το σπάσιμο της «φούσκας» και την αναμενόμενη εξυγίανση και αναδιάρθρωση των δικτύων διάθεσης, σύντομα θα αναφανούν και πάλι οι εξαιρετικές προοπτικές της Ρωσίας, ακόμη και της Ουκρανίας. Υπενθυμίζεται ότι μεσοπρόθεσμα, οι συγκεκριμένες αγορές παραμένουν από τις πιο σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό με στόχο τις 2,5 εκατ. αφίξεις έως το 2021.»

Μέλημα του ΣΕΤΕ να επαναπατριστούν δίχως προβλήματα οι 3.000 τουρίστες που φιλοξενούνται στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit από τους 9.000 τουρίστες που έχουν ταξιδέψει στην Ευρώπη με αυτό το πρακτορείο (κυριως σε Ελλάδα και Βουλγαρία) οι περισσότεροι από τους περίπου 3.000 βρίσκονται σε Κρήτη και Ρόδο ενώ υπάρχουν και καποιοι στη Χαλκιδική και τη δυτική Πελοπόννησο.

Οσοι ξενοδοχοι έχουν συμβόλαια προπληρωμένα δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα

Οσοι ξενοδόχοι έχουν λάβει μόνο προκαταβολή  πρέπει να ξέρουν οτι δεν πρόκειται να χάσουν τα λεφτά τους αλλά ξεκινά για αυτούς μια διαδικασία αναμονής και γραφειοκρατίας μέχρι να εξοφλήσουν τα συμβόλαιά τους.

Πάντως πρώτο μέλημα του ΣΕΤΕ σε συνενόηση με το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού, την Aegean και τον αντίστοιχο ρώσικο ΕΟΤ είναι οι τουρίστες που φιλοξενούνται στη χώρα μας  να επαναπατριστούν στη Ρωσία δίχως προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρακτορείο που πτώχευσε είναι το Solvex της Αγίας Πετρούπολης ενώ το Solvex της Μόσχας λειτουργεί κανονικά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ντόμινο στον ρωσικό τουρισμό! Ανέστειλε τη λειτουργία του το πρακτορείο Intaer – Θα έστελνε στην Ελλάδα 10.000 Ρώσους τουρίστες – Ελλάδα

Κεφαλογιάννη: Θα αποζημιωθούν όσοι έπαθαν ζημιά από την πτώχευση του ρωσικού πρακτορείου – Ελλάδα

Στα 3 εκατ. ευρώ η ζημιά από το ”κανόνι” του ρωσικού πρακτορείου – Οικονομία

Κρήτη: Αυτή είναι η εκπρόσωπος του Ρωσικού τουριστικού πρακτορείου που πτώχευσε – ”Δεν υπήρχε σημάδι για το κανόνι” – Οργή και νέα προβλήματα! – Ελλάδα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε