Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κι άλλο χαστούκι! Η Moody’s υποβάθμισε το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης

Κι άλλο χαστούκι! Η Moody’s υποβάθμισε το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.07.2012 | 06:49

Έχει πάρει φόρα ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης. Μετά τη Γερμανία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, σειρά για υποβάθμιση είχε και το EFSF!

Η Moody’s ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει την προοπτική του από σταθερή σε αρνητική, όπως δηλαδή έκανε και με Γερμανία, Ολλανδία και Λουξεμβούργο.
Η αλλαγή της προοπτικής του ταμείου διάσωσης, είναι μια άμεση συνέπεια της απόφασης της Moody’s, να θέσει επίσης σε αρνητική προοπτική τα ομόλογα των συγκεκριμένων χωρών.

Ο οίκος πιστοληπτικής ικανότητας προχωρά στις αρνητικές προβλέψεις για το EFSF λόγω της «αυξανόμενης πιθανότητας» να χρειαστούν οικονομική βοήθεια η Ισπανία και η Ιταλία, γεγονός που θα επιβαρύνει τα μέλη της ζώνης του ευρώ, καθώς επίσης λόγω του κινδύνου αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που μέχρι τώρα διατηρεί την κορυφαία βαθμολογία Aaa από τη Moody’s, δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια για να διασώσει τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης, που δεν ήταν σε θέση να δανείζονται με βιώσιμο τρόπο, μέσω της αγοράς των ομολόγων.

Η αλλαγή της προοπτικής του ταμείου (EFSF) από σταθερή σε αρνητική, δείχνει ότι η Moody’s εξετάζει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας του ταμείου σε περίπτωση που οι αντίξοες οικονομικές συνθήκες εξακολουθούν να υφίστανται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Moody’s: Υποβάθμισε Γερμανία, Ολλανδία και Λουξεμβούργο λόγω... Ελλάδας

Η Moody's υποβάθμισε... τα πάντα στην Ιταλία

 

Reuters: Το ελληνικό χρέος θα χρειαστεί νέο κούρεμα

Η εμπιστοσύνη του Moody's στη ...Φινλανδία!
   Διαδώστε αυτό το άρθρο