Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κίνα – Ιαπωνία – Νότια Κορέα συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι, της Ιαπωνίας, Φούμιο Κισίντα, και της Νότιας Κορέας, Γιουν Μπιουνγκ-Σε, συμφώνησαν σήμερα στην ενίσχυση της συνεργασίας των χωρών τους για την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας και ανάπτυξης.

Η όγδοη τριμερής σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών έγινε στο Τόκιο, σε συνέχεια της τριμερής συνόδου των ηγετών της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας που πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Νοέμβριο.
Η Κίνα, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα έχουν την ευθύνη, ως τρεις μεγάλες οικονομίες της Ανατολικής Ασίας, να προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, δήλωσε ο Γουάνγκ. Οι τρεις χώρες θα ξεπεράσουν τα εμπόδια, θα διαμορφώσουν συναινέσεις και θα εστιάσουν στη συνεργασία για να διασφαλίσουν ότι η τριμερής συνεργασία ακολουθεί τη σωστή κατεύθυνση και αναπτύσσεται σταθερά, πρόσθεσε ο Κινέζος υπουργός.
Στο επόμενο στάδιο, οι τρεις χώρες θα οικοδομήσουν αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη, θα υλοποιήσουν στην πράξη τη συνεργασία, θα προωθήσουν ανταλλαγές πολιτών και τη βιώσιμη ανάπτυξη, συνέχισε ο Γουάνγκ. Αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στην Ανατολική Ασία, ο Γουάνγκ είπε ότι, συγκριτικά με άλλες περιοχές του κόσμου, απολαμβάνει ειρήνη και σχετικά ταχεία οικονομική ανάπτυξη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε