Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Κινέζοι : Δεν θέλουμε τον ΟΣΕ θα κάνουμε όμως πολλές επενδύσεις στην Ελλάδα

Κινέζοι : Δεν θέλουμε τον ΟΣΕ θα κάνουμε όμως πολλές επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο ιδιαίτερα επικοινωνιακός κινέζος επικεφαλής της Cosco άνοιξε τα χαρτιά του και ξεκαθάρισε οτι προς το παρόν

τον εδιαφέρουν τα ναυτιλιακά, τα logistics και οι ναυπηγοεπισκευές.
 
Ωστόσο, δεν έλειψε και απογοήτευση, καθώς ο Κινέζος επιχειρηματίας ξεκαθάρισε ότι η Cosco δεν ενδιαφέρεται  για τον ΟΣΕ καθώς επίσης ότι οι Κινέζοι  δεν ενδιαφέρονται για άλλα λιμάνια πλην του ΟΛΠ.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Cosco Captain Wei Jiafu είπε οτι δέχτηκε πολλές προτάσεις από τους υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αλλά και Υποδομών και Μεταφορών, τις οποίες και θα μεταφέρει στη Κίνα προκειμένου να ενημερωθούν επιχειρήσεις, οι οποίες ενδεχομένως επιδείξουν ενδιαφέρον για περαιτέρω διερεύνηση επενδυτικών δυνατοτήτων σε τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για το Θριάσιο και ψάχνει εταίρο, αφού η εταιρεία ειδικεύεται σε ναυτιλιακές μεταφορές αλλά και logistics.
 
Είπε μάλιστα οτι η περίπτωση του Θριασίου θα ανεβάσει τη δυναμικότητα του Πειραιά, στον οποίο η εταιρεία έχει επενδύσει και για το λόγο αυτό ήδη έχει μεταφέρει πολλές γραμμές της συμμαχίας των εταιρειών που διατηρεί, ούτως ώστε να ανεβεί η κίνηση του Πειραιά και με προοπτική αυτή να ξεπεράσει τα 800.000 teu (κοντέινερ 20 ποδών).

Η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του σιδηροδρομικού εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα τη επόμενη εβδομάδα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε