Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Κλείδωσε" το φορολογικό - Αυξανεται ο χαμηλός ΦΠΑ

`Κλείδωσε` το φορολογικό - Αυξανεται ο χαμηλός ΦΠΑ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.12.2010 | 14:11
Πρώτη δημοσίευση: 03.12.2010 | 14:11

- Από το 11% στο 13% - Ο πιο χαμηλός ΦΠΑ από το 5,5% στο 6,5%
- Μείωση φορολογίας επιχειρήσεων από το 24% στο 20%
- Αυξάνονται τα τσιγάρα - Κόβονται επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων
- Καταργούνται 80 εφορίες

Αναπροσαρμογή των συντελεστών ΦΠΑ, μείωση φορολογίας επιχειρήσεων από το 24% στο 20% και των τελών ταξινόμησης Ι.Χ. προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Η αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ 11% στο 13% θα συμπαρασύρει και τον πολύ χαμηλό συντελεστή στο 6,5% από 5,5%. Οι αναπροσαρμογές των συντελεστών θα γίνουν τον Ιανουάριο του 2011.

Στο νομοσχέδιο θα περιληφθούν διατάξεις για την αναστολή εφαρμογής σειράς μέτρων όπως του «πόθεν έσχες» για δύο χρόνια στην πρώτη κατοικία, του φόρου υπεραξίας στις μετοχές, ενώ εξετάζεται η μείωση ή η κατάργηση του φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Ωστόσο, η οριστικοποίηση των διατάξεων θα γίνει σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Στόχος είναι η είσπραξη επιπλέον εσόδων 7,8 δισ. ευρώ για το 2011.

Επίσης, στο νέο φορολογικό σχέδιο νόμου προβλέπεται η αύξηση της φορολογίας των τσιγάρων, η περικοπή των επιδομάτων και των συντάξεων που καταβάλλονται σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες, καθώς και η κατάργηση 80 εφοριών, ενώ μετά από πιέσεις η κυβέρνηση φαίνεται να προχωρεί στην τροποποίηση του φόρου στα διανεμόμενα κέρδη των θυγατρικών πολυεθνικών εταιρειών.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook