Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Κλείνει και το τελευταίο μέτωπο – Αισιοδοξία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών – Ράλι στο Χρηματιστήριο

Κλείνει και το τελευταίο μέτωπο – Αισιοδοξία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών – Ράλι στο Χρηματιστήριο

– Δεν φαίνεται να κρατικοποιούνται οι τράπεζες
– Στο πιο υψηλό όριο ανόδου έφτασαν σήμερα τραπεζικές μετοχές
– Στο +21,05% έφτασε ο τραπεζικός δείκτης!
 

Όλα θα ανακοινωθούν στις 20 Απριλίου ή νωρίτερα. Κυβέρνηση, τραπεζίτες και τρόικα έχουν καταλήξει σε συμφωνία και μένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες για να “κλειδώσουν” τα πάντα.

Αυτό δείχνει και το γεγονός ότι σε πολιτικό επίπεδο φτάνουμε λίγες ώρες πριν την προκήρυξη εκλογών, αφού ο κ. Παπαδήμος αύριο στις 17.00 θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. (διαβάστε την είδηση)

Σημάδι ευτυχούς κατάληξης ήταν και η πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου το οποίο σήμερα έκλεισε με άνοδο πάνω από 3% με τις τράπεζες να σέρνουν τον χορό. (διαβάστε την είδηση)

Οι πληροφορίες για την συμφωνία λένε ότι:

– Τα ομόλογα που πήραν οι τράπεζες μέσω PSI θα έχουν την εγγύηση του EFSF, δηλαδή του ειδικού ταμείου διάσωσης.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μέσω μιας εταιρείας ειδικού σκοπού που θα έχει την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου θα κερδίσουν περίπου όσα έχασαν από το κούρεμα.

Έτσι, κερδίζεται το στοίχημα να διατηρήσουν οι ελληνικές τράπεζες τον ιδιωτικό τους χαρακτήρα και να μην κρατικοποιηθούν.

Δεν πρέπει να θεωρηθεί και τυχαία η σημερινή δήλωση Βενιζέλου στην Βουλή. Είπε: “Τα τελικά κεφάλαια που θα χρειασθούν οι Τράπεζες πρέπει – και μπορούν να περιοριστούν”.

Μάλιστα τόνισε ότι τα διαθέσιμα κεφάλαια είναι έως 50 δισ., σημειώνοντας ότι μπορεί τελικώς να χρειασθούν αρκετά λιγότερα για την ανακεφαλαιοποίηση χάρη σε ένα συνδυασμό μέτρων και αποκάλυψε ότι βρίσκονται υπό επεξεργασία προτάσεις που να μειώνουν τα κεφάλαια που θα χρειασθούν οι Τράπεζες, σε συνεργασία με την Τρόικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αντίστροφη μέτρηση για την ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών

Financial Times : Κίνδυνος αστάθειας στην Ελλάδα λόγω εκλογών

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε