Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κλείνουν 5 χιλιάδες φορείς του Δημοσίου το 2011 – Στο ”δρόμο” χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι

Κλείνουν 5 χιλιάδες φορείς του Δημοσίου το 2011 – Στο ”δρόμο” χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι
Δήλωση σοκ από τον υφυπουργό Οικονομικών : Ο δημόσιος τομέας είναι υπερτροφικός, μίζερος, δεν εξυπηρετεί τον πολίτη και, το κυριότερο, δεν υπάρχουν πλέον τα χρήματα να τον συντηρούμε.
 
 

Δύο ημέρες μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή ο Φ. Σαχινίδης μιλώντας στο «Βήμα» αποκάλυψε το όνομα και τον αριθμό των Δημοσίων φορέων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου στους οποίους θα μπεί ”λουκέτο” μέσα στο 2011.
 
Σύμφωνα με τον υφυπουργό όλοι αυτοί οι φορείς του Δημοσίου που λειτουργούν ως «δορυφόροι» σε υπουργεία, περιφέρειες και δήμους θα υποστούν ”αιφνίδιο θάνατο” καθώς ο προϋπολογισμός έκλεισε χωρίς να προβλέπει την καταβολή εγγυήσεων για τη δανειοδότησή τους από τις τράπεζες.
 
Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι η κυβέρνηση υπό το βάρος του δημόσιου χρέους και την ασφυκτική πίεση της τρόικας κλείνει το παράθυρο του δανεισμού και πλέον όσοι φορείς δεν έχουν δικά τους έσοδα θα οδηγηθούν στο κλείσιμο.
 
Ο κανόνας αυτός θα τηρηθεί απαρέγκλιτα σε όλο το Δημόσιο και συνεπώς ισχύει και για μεγάλους οργανισμούς- όπως η Εργατική Εστία που απορροφάται από τον ΟΕΚ,ενώ σειρά παίρνουν ΤΕΙ και αργότερα περιφερειακά νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Βούγιας: Η αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ δεν συνεπάγεται απολύσεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε