Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

«Κλειστή» συνάντηση Μέρκελ-Γιούνκερ για την Ελλάδα

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητήσουν το απόγευμα της Δευτέρας στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος και ο πρόεδρος του Eurogrοup. Μετά το τέλος δε θα γίνουν δηλώσεις.

Μέρκελ και Γιούνκερ θα εξετάσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις της κρίσης στην Ελλάδα, πιθανόν έως τότε να έχουν ενημερωθεί και για τα μέτρα που θα αποφασίσει το υπουργικό συμβούλιο. Η συνάντηση έρχεται καθώς άπαντες περιμένουν την έκθεση της τρόικας για την πορεία εκτέλεσης του μνημονίου ώστε να αποφασιστεί η εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου.

Δεν αποκλείεται, ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ να παρουσιάσει στην Άνγκελα Μέρκελ και την πρόταση που διατύπωσε πρόσφατα, να αναλάβει την αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα ίδρυμα καταπιστευτικής διαχείρισης, στα πρότυπα του «Τρόιχαντ», που διεκπεραίωσε τις ιδιωτικοποιήσεις στην ανατολική Γερμανία, μετά την ενοποίηση στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, το οποίο το Βερολίνο και ολόκληρη η ευρωζώνη θεωρεί ύψιστης σημασίας για να αποφευχθεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας. «Όπως και στο παρελθόν, υπάρχει μια στενή ανταλλαγή ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Η συνάντηση Μέρκελ-Γιούνκερ χαρακτηρίστηκε «κλειστή» για αυτό και μετά το τέλος της δε θα υπάρξουν δηλώσεις. «Πρόκειται για μία κατ΄ ιδίαν ανταλλαγή απόψεων, στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει, κάθε τόσο, η κα Μέρκελ με ευρωπαϊκές προσωπικότητες», είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Παρέπεμψε μάλιστα στις αντίστοιχες συναντήσεις που είχε η κα Μέρκελ στο πρόσφατο παρελθόν με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ είχε προγραμματιστεί και συνάντηση με τον Ντομινίκ Στρος Καν αλλά προέκυψε η υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης της καμαριέρας στο Sofitel της Νέας Υόρκης και η σύλληψή του.

Ο Γερμανός εκπρόσωπος αιτιολόγησε δε το ότι δεν θα γίνουν δηλώσεις, λέγοντας ότι «εάν μετά από κάθε συνάντηση παρουσιάζονται στους δημοσιογράφους, αποκτά μια τυποποίηση, που κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα και αυτός δεν είναι ο σκοπός αυτών των συναντήσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποφάσεις για αποκρατικοποιήσεις εξπρές! – Aνακοινώσεις από Πεταλωτή

Deutsche Bank: Η Ελλάδα θα πάρει την 5η δόση

Όλι Ρεν: Πρέπει να αποφευχθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας

”Σίγουρη η ελληνική πτώχευση – Eγκαταλείπει την Ελλάδα η τρόικα;”

Γιούνκερ: Ζητεί επίβλεψη των αποκρατικοποιήσεων απο ανεξάρτητη υπηρεσία

Γιούνκερ: Έλληνες υπάρχουν και όρια 

Απορρίπτει την αναδιάθρωση η Μέρκελ 

Η Μέρκελ μας ζητάει να κόψουμε διακοπές και αργίες και η BILD να πουλήσουμε την Ακρόπολη! 

ΔΝΤ και Κομισιόν απαιτούν ΤΩΡΑ αποκρατικοποιήσεις

”Σκληρότερη λιτότητα και αποκρατικοποιήσεις αντί για αναδιάρθρωση”

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε