Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

«Κόκκινο» στον ασφαλιστικό Τειρεσία

«Κόκκινο» στον ασφαλιστικό Τειρεσία

Φρένο στη δημιουργία ενός ασφαλιστικού Τειρεσία, στην τήρηση αρχείου με δεδομένα ασφαλιστικών διαμεσολαβητών με παράτυπη συμπεριφορά έβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Τη δημιουργία του ασφαλιστικού Τειρεσία είχαν ζητήσει η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών.

Στο σκεπτικό της απόφασης, η Αρχή τονίζει πως «η ΕΑΕΕ δεν απέδειξε με αναλυτικά οικονομικά στοιχεία ή δικαστικές αποφάσεις ή άλλα στοιχεία ότι η ζημία που παρουσίασε η ασφαλιστική αγορά οφείλεται αποκλειστικά ή σε μεγάλο βαθμό στην μη απόδοση ασφαλίστρων από τους διαμεσολαβητές, ώστε να απειλείται η εύρυθμη λειτουργία του κλάδου από τις φερόμενες ως παράτυπες συμπεριφορές που θα καταχωρούνται στο αρχείο».

«Οι μαύρες λίστες, κατά κανόνα, συνεπάγονται επιβλαβή αποτελέσματα για τα άτομα που περιλαμβάνονται σε αυτές και ενδέχεται να επιφέρουν δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος μιας ομάδας ανθρώπων εμποδίζοντας την πρόσβαση τους σε συγκεκριμένη υπηρεσία ή ζημιώνοντας την υπόληψή τους», προστίθεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταργείται ο “Τειρεσίας” και έρχεται το “βαθμολόγιο”- Λύση πακέτο για τα δάνεια

Όλοι στον Τειρεσία για να… ανοίγουν πιο γρήγορα οι λογαριασμοί

Αμνηστία για όσους εντάχθηκαν στον Τειρεσία την περίοδο της κρίσης – «Δώστε ό,τι μπορείτε» το νέο δόγμα του υπ.Οικονομικών για τις οφειλές

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε