Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κομισιόν: «Για όλα φταίει ότι δεν τα βρίσκετε»

Η ανυπαρξία πολιτικής συναίνεσης είναι ένας από τους βασικότερους λόγους για το ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν και η Ελλάδα χάνει τον ένα στόχο μετά τον άλλο.

Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάνει μια επισκόπηση των εξελίξεων στην Ελλάδα από το Μάιο του 2010. Όπως τονίζει, μετά από ένα ισχυρό ξεκίνημα, το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων σημείωσε επιβράδυνση στα τέλη του 2010 και τις αρχές του 2011.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναλαμβάνει ότι η ανεπαρκής πολιτική συναίνεση που διαπιστώθηκε για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων επηρέασαν την εφαρμογή του προγράμματος.

Η έκθεση βασίζεται στις εαρινές εκτιμήσεις της Κομισιόν, οι οποίες δεν λαμβάνουν υπόψη τα μέτρα που έχει λάβει έκτοτε η Αθήνα. Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις, το έλλειμμα θα κλείσει το 2011 στο 9,5% και το 2012 στο 9,3%.

Γενικότερα για τις χώρες μέλη της ευρωζώνης, η έκθεση διαπιστώσει σαφή επιδείνωση της κατάστασης των δημοσίων οικονομικών εξαιτίας της κρίσης και σημειώνει ότι η βιωσιμότητα του χρέους παραμένει βασική πρόκληση.

Στην έκθεσή της, η Επιτροπή επιμένει στην ανάγκη σταδιακής δημοσιονομικής εξυγίανσης, ενώ για τα κράτη εκείνα που αντιμετωπίζουν πιέσεις από την πλευρά των αγορών, υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό οι προσπάθειες προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι καθώς και να λάβουν πρόσθετα μέτρα εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Οι φθινοπωρινές προβλέψεις της Επιτροπής θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συναίνεση βασική προϋπόθεση – Οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού

Ρόμπαϊ προς Έλληνες πολιτικούς: «Αναλάβετε τις ευθύνες σας»

Όλος ο κόσμος μας ζητά συναίνεση και εδώ μέσα… μπάχαλο

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε