Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Κομισιόν: Η Κίνα δίνει ώθηση στην Ελλάδα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Χαμόγελα ακόμη και στις Βρυξέλλες σκόρπισε η δέσμευση του Κινέζου πρωθυπουργού για την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Η δέσμευση αυτή της Κίνας θα δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία να ανακάμψει, εκτίμησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Η στήριξη από επενδύσεις και εισαγωγές, ένα θέμα που ήγειραν οι κινεζικές αρχές, θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του αρμόδιου Επιτρόπου, Όλι Ρεν, κατά την τακτική ενημέρωση Τύπου.

Όπως τόνισε, η Κίνα συμμερίζεται την άποψη της Κομισιόν ότι η Ελλάδα βρίσκεται εντός στόχων όσον αφορά στο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης. «Οι κινεζικές αρχές εκφράζουν την πίστη τους στην ικανότητα της Ελλάδας να βγει από την κρίση και συμφωνούν με τη δική μας ανάλυση, ότι δηλαδή η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, όσον αφορά στο πρόγραμμα προσαρμογής και στην εφαρμογή του», σχολίασε ο Αλταφάζ.

«Συμμεριζόμαστε την ανάλυση των κινεζικών αρχών και την υποστήριξη που εξέφρασαν για επενδύσεις και εισαγωγές. Θα βοηθήσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, η οποία υπόκειται σε πιέσεις -κάτι που είναι λογικό, επειδή εφαρμόζουμε ένα πολύ αυστηρό, αλλά αναγκαίο πρόγραμμα προσαρμογής. Οτιδήποτε αυξήσει τη ζήτηση στην Ελλάδα είναι καλοδεχούμενο», πρόσθεσε.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε