Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κομισιόν: Κανένα σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Κομισιόν: Κανένα σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Το μόνο σενάριο που επεξεργαζόμαστε είναι της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ και της στήριξής της, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι σε γνώση σεναρίων αντιμετώπισης των επιπτώσεων ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και δεν εργάζεται πάνω σε τέτοια σενάρια, τόνισε ο Ολιβιέ Μπαγί, διαψεύδονται και πάλι χθεσινό τηλεγράφημα του Reuters.

«Η Επιτροπή δεν κάνει σενάρια ταινιών καταστροφικού περιεχομένου», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Μπαγί και πρόσθεσε πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν κάποιες χώρες ή κάποιοι οργανισμοί εκπονούν παρόμοια σενάρια.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής επανέλαβε ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστή η εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα και να αναμείνουμε την απόφαση του ελληνικού λαού στις 17 Ιουνίου και αρνήθηκε να σχολιάσει τις θέσεις ελληνικών πολιτικών κομμάτων περί του αιτήματος επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο προσωρινής αναστολής της Συνθήκης Σέγκεν, ο Ο. Μπαγί σημείωσε ότι, σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία, μπορεί να υπάρξουν περιορισμοί στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και προσώπων, μόνο για λόγους δημόσιας ασφάλειας και δημόσιας τάξης και όχι για οικονομικούς λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπλόκο στις αναλήψεις και κλείσιμο συνόρων αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ

Το ακούσαμε κι αυτό: «Η Ελλάδα δεν ταιριάζει στο ευρώ!»

Αγωνία στην Κύπρο – Ύστατες προσπάθειες να βρεθούν δάνεια – Αν προσφύγει στον μηχανισμό θα ζητήσει 4 δισ

“Schnell, Frau Merkel”: Μη μας αντιμετωπίζετε με αδιάφορα

BBC: Η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή

Fitch: Αν βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη θα υποβαθμίσουμε όλες τις χώρες με ΑΑΑ!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε