Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κομισιόν: Κούρεμα διαρκείας για την Ελλάδα

Κομισιόν: Κούρεμα διαρκείας για την Ελλάδα

Την πεποίθηση ότι η διαδικασία για το haircut του ελληνικού χρέους κατά 50% (PSI) θα διαρκέσει εβδομάδες, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αμαντέου Αλταφάζ.

Σχολιάζοντας την δήλωση του επικεφαλής του Διεθνους Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα ότι οι συμμετοχή των ιδιωτών ομολογιούχων έχει ήδη φτάσει το 70% με 80% (διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση), ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να προδικάσει το αποτέλεσμα. Σημείωσε, μάλιστα, ότι ο κ. Νταλάρα είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να κάνει τέτοιου είδους εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Αλταφάζ, το PSI είναι μια περίπλοκη διαδικασία στην οποία εμπλέκονται πολλά ενδιαφερόμενα μέρη και εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν για εβδομάδες.

Ανέφερε, επίσης, ότι στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τις τράπεζες για το PSI, η Επιτροπή συμμετέχει μόνο με την ιδιότητα του παρατηρητή, προκειμένου να διασφαλίσει ότι τηρούνται όλες οι πτυχές της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Ακόμα τόνισε ότι η Κομισιόν δεν είναι αρμόδια για να καθορίσει την τελική ημερομηνία ολοκλήρωσης της όλης διαδικασίας, ωστόσο πρόσθεσε ότι όσο πιο σύντομα ολοκληρωθεί το νέο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, τόσο το καλύτερο.

“Είμαστε βέβαιοι ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί. Όμως θα πάρει χρόνο” , κατέληξε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Διαβάστε επίσης: Κολλάει το “κούρεμα”;

Μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες η συμφωνία Ελλάδας και ιδιωτών πιστωτών

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε