Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κομισιόν: «Μην κλείνετε την πόρτα στο ευρωομόλογο»

Μπορεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συμφωνεί με τη θέση Μέρκελ-Σαρκοζί πως το ευρωομόλογο δεν είναι λύση για την παρούσα κρίση, αλλά ζητά από Παρίσι και Βερολίνο να μην εγκαταλείψουν την ιδέα.

Μάλιστα, εντός των επόμενων εβδομάδων, ο αρμόδιος Επίτροπος, Όλι Ρεν θα παρουσιάσει θα παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες μια τεχνική έκθεση σχετικά με τις δυνατότητες και τις διάφορες πτυχές της συγκεκριμένης ιδέας, μετά την έγκριση από το Συμβούλιο υπουργών και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του πακέτου έξι νομοθετικών προτάσεων για την οικονομική διακυβέρνηση.

Η ιδέα της έκδοσης ευρωομολόγων είναι «πολύ ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη», καθώς κινείται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της οικονομικής διακυβέρνησης, εκτίμησε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπαγί. Ωστόσο, υπογράμμισε, ότι η Επιτροπή εκτιμά πως η ιδέα των ευρωομολόγων «δε μπορεί να αποτελέσει λύση για τα σημερινά προβλήματα» και ότι δεν υπάρχει πολιτική συναίνεση στην Ευρώπη για την προώθηση αυτού του εγχειρήματος.

Οι θέσεις που διατύπωσαν μετά τη συνάντησή τους στο Παρίσι Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ συνιστούν ένα περαιτέρω βήμα προς την οικονομική ολοκλήρωση εκτιμά η Κομισιόν.

Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις που διεξάγονται για την ανάγκη αύξησης των πόρων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ο Μπαγί υπενθύμισε τη θέση που έχει διατυπώσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο σε επιστολή του προς τους ηγέτες της ευρωζώνης, σύμφωνα με την οποία στην παρούσα φάση οι πόροι αυτοί επαρκούν αλλά και ότι σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο, θα πρέπει να υπάρξει επανεξέταση του ζητήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν ενθουσιάστηκαν οι αγορές από όσα άκουσαν από Μέρκελ και Σαρκοζί

‘Εστειλαν το γράμμα στον Βαν Ρομπέϊ

Στη γραμμή Μερκελ-Σαρκοζί και ο Σόρος

Η … μετάφραση για την Ελλάδα όσων είπαν Μέρκελ-Σαρκοζί

Στα χέρια Γάλλων και Γερμανών οι οικονομίες όλης της ευρωζώνης – Πρότειναν κοινή οικονομική κυβέρνηση

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε