Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Κομισιόν : Στην Ελλάδα οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και οι συντάξεις θα πρέπει να μειωθούν

Οι πραγματικές διαθέσεις της Ευρωπαικής Επιτροπής αποκαλύπτονται σε έγγραφο της Κομισιόν για το πολιτικό κόστος του προγράμματος για την ελληνική οικονομία όπου ξεκάθαρα γίνεται λόγος για περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και στις συντάξεις.
 

Ο προάγγελος του τι μας περιμένει βρίσκεται σε κείμενο που επεξεργάσθηκε η διεύθυνση οικονομικών υποθέσεων της Κομισιόν και έχει ως τίτλο ” Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την Οικονομική Βοήθεια προς Χώρες της Ευρωζώνης”.Εκεί λοιπόν γράφει :” οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και οι συντάξεις θα πρέπει να μειωθούν”.
 
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη τοποθέτηση της διεύθυνσης οικονομικών της Κομισιόν δημοσιεύεται την ίδια μέρα που έχει προγραμματισθεί στην Αθήνα η συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της τρόικας.Μάλιστα το επιχείρημα που κατά τη Κομισιόν δικαιολογεί τη μείωση μισθών στο δημόσιο και τη μείωση των συντάξεων είναι πως “το πρόγραμμα είναι μονόδρομος και το κόστος θα ήταν μεγαλύτερο χωρίς το πρόγραμμα”.
 
Τι άλλο αναφέρουν οι κοινοτικοί στο έγγραφο αυτό; ”Το πρόγραμμα προσαρμογής που συμφωνήθηκε με την κοινή αποστολή Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας – Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των ελληνικών αρχών στις 2 Μαϊου 2010 απαιτεί μεγάλες προσπάθειες από τον ελληνικό λαό και δε θα αντιστρέψει την οικονομία εν μια νυκτί. Ωστόσο, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπισθούν οι σοβαρές ανισορροπίες που επηρεάζουν την ελληνική οικονομία και να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον”.
 
Στο κείμενο της Κομισιόν καταλήγει ως εξής :” Προκειμένου να εξηγήσει καλύτερα τη θέση της και να προωθήσει συναίνεση σε πολιτικές για την υπέρβαση της κρίσης, η κυβέρνηση θα καλέσει τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και των εργαζομένων να υπογράψουν ένα κοινωνικό σύμφωνο για το σύνολο της διάρκειας του προγράμματος. Υπάρχει ένας κοινός στόχος: να διατηρηθεί ισχυρή κοινωνική συνοχή, να καταπολεμηθεί η φτώχεια και να διασφαλισθεί η απασχόληση. Πρέπει να υπογραμμισθεί πως το κόστος για την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό θα ήταν πολύ υψηλότερο χωρίς την ουσιαστική χρηματοδοτική υποστήριξη που παρείχαν τα κράτη – μέλη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ”.

if (nextprevious==maxpic){ nextprevious = parseInt(nextprevious) - 1;

}

showArtPic(parseInt(nextprevious) + 1); if (nextprevious < maxpic){ //nextprevious = nextprevious + 1; } } function previousImage() { if (nextprevious==1){ nextprevious = 2; } showArtPic(parseInt(nextprevious) - 1); if (nextprevious > 1){ //nextprevious = nextprevious - 1; }

}


ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε