Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κόντρα στο… ρεύμα ο Πρόντι: «Δε βγαίνει από το ευρώ η Ελλάδα»

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη θα ακολουθήσει κατάρρευση των πάντων προειδοποίησε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν.

«Η Ελλάδα δεν θα βγει από την ευρωζώνη, γιατί αυτό θα σήμαινε το τέλος των πάντων» τονίζει σε σημερινές συνεντεύξεις του σε αυστριακές εφημερίδες ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι.

Θεωρητικά, η Ελλάδα, η οποία αντιπροσωπεύει μόνο ένα 2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, θα μπορούσε να εξέλθει από την ευρωζώνη, όμως το βήμα της αυτό θα ακολουθήσουν Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, είπε ο Ιταλός πολιτικός.

Όπως σημειώνει ο κ. Πρόντι στην εφημερίδα «Κουρίρ», η Ελλάδα βρίσκεται σε βαθιά κρίση, η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη, αλλά είναι ακόμη νωρίς για να ειπωθεί ότι δεν είναι δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης, αν και το γεγονός πως ο πρώτος (Αντώνης Σαμαράς) που ανέλαβε την εντολή αναγκάστηκε να την επιστρέψει, δεν είναι καλό σημάδι.

Στη συνέντευξή του στην «Ντι Πρέσε», αναφέρει ότι τον ανησυχεί πολύ το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα και επισημαίνει πως οι αποφάσεις των ελληνικών κυβερνήσεων είναι πολύ σκληρές, πολλοί Έλληνες δεν έχουν καμία προοπτική και το ερώτημα που τίθεται είναι πώς θα γίνει αποδεκτή μακροπρόθεσμα για μια νέα κυβέρνηση, η συμφωνία μείωσης του ελλείμματος.

Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θεωρεί, όπως λέει, ότι δεν είναι δυνατό να επιβληθούν επιπλέον βάρη στην Ελλάδα και πως χρειάζεται μια επιπλέον διαγραφή χρέους, διότι διαφορετικά είναι αδύνατο στη χώρα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και, κατά την άποψή του, η Ελλάδα είναι τόσο μικρή ώστε μπορεί να καταστεί δυνατή μια σωτηρία της.

Σε μια τρίτη συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», ο κ. Πρόντι, σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ελλάδα, που, όπως λέει, αναμενόταν, επισημαίνει πως η χώρα υποφέρει και συγχρόνως δεν έχει καμιά προοπτική, ενώ αν δεν μπορεί τώρα να σχηματιστεί κυβέρνηση, θα πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναπόφευκτες πια οι εκλογές – Κλειδώνουν για 10 Ιουνίου; – Οι σχεδιασμοί Σαμαρά – Βενιζέλου

Η τρόικα δεν έρχεται στην Αθήνα

FT: 90% η Ελλάδα φεύγει από το ευρώ

“Οι αριστεροί θέλουν να σκίσουν την βάρβαρη συμφωνία λιτότητας”

“Μνημόνιο ή έξω απ’ το ευρώ” – Άμεση απειλή της ΕΚΤ για την τήρηση των μέτρων

Bloomberg: “η Γερμανία θα βγάλει την Ελλάδα από την πρίζα”

Πυρά και εκ Γαλλίας: «Εξαιρετικά επικίνδυνη η κατάσταση στην Ελλάδα»

“Η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ ως το 2013”

Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι καλή, περιμένω συναρπαστικό καλοκαίρι!

Συναγερμός για ομόλογο που μπορεί να προκαλέσει… χρεοκοπία!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε