Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

“Κόψτε τους μισθούς για να πάρετε εξοπλισμούς” λένε οι δανειστές!

“Κόψτε τους μισθούς για να πάρετε εξοπλισμούς” λένε οι δανειστές!

Πρόσφατα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος μιλώντας σε ανώτατους αξιωματικούς, είπε ότι “ο Σαμαράς από τα ταξίδια του στο εξωτερικό θα φέρει εξοπλισμούς”. Οι αξιωματικοί εξεπλάγησαν. Το ίδιο και οι δημοσιογράφοι στους οποίους ο κ.Παναγιωτόπουλος την ίδια ημέρα εξέφρασε την ίδια άποψη.

Πριν μερικές ημέρες η εφημερίδα New York Times δημοσίευσε ρεπορτάζ ,στηριζόμενο σε δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φον Ράσμουσεν, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα δαπανά πολλά για την άμυνά της, αλλά όχι για εξοπλσμούς! Το πρόβλημα το επικεντρώνουν στην μισθοδοσία το ποσοστό της οποίας το ανεβάζουν στο 73% των αμυντικών δαπανών! Κάτι τρέχει…

Αυτό επισημαίνει και ο συνάδελφος Πασχάλης Κορωναίος σε ρεπορτάζ του στην Ελευθεροτυπία, στο οποίο αναφέρει ότι όλα δείχνουν πως “εν μέσω κρίσης και σκληρής λιτότητας ,η κυβέρνηση προετοιμάζει ένα νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα,με αγορές μέσω διακρατικών συμφωνίων στο όνομα της Εθνικής Άμυνας”.

Κάπως έτσι εξηγείται και η εμμονή των δανειστών για περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών αλλά και στο μέγεθος των ελληνικών δυνάμεων που από …x large θέλουν να τις κάνουν…x small!

Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε