Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορώνα… αναδιάρθρωση – Γράμματα..τη σκαπουλάραμε!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείριση βομβαρδισμού της κοινής γνώμης με δηλώσεις και κόντρα δηλώσεις περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
 

Τη σκυτάλη, προς το παρόν, πήρε η Wall Street Journal η οποία φιλοξενεί δηλώσεις αναλυτών που ”στοιχηματίζουν”, μεταφορικά και κυριολεκτικά, ότι η αναδιάρθρωση είναι αναπόφευκτη.
 
Ο David Owen, επικεφαλής οικονομολόγος για την Ευρώπη στην Jeffries International, τονίζει ότι :”τίποτα δεν είναι σίγουρο, αλλά η πιθανότητα να καταφέρει η Ελλάδα να αποφύγει την αναδιάρθρωση, είναι πολύ χαμηλή.Εάν οι επενδυτές δουν να συμβαίνει μια αναδιάρθρωση στην Ελλάδα, θα αρχίσουν να ανησυχούν για την Ιρλανδία, και ξαναγυρνάμε στον κίνδυνο μετάδοσης. Για αυτό θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, αλλά πιθανότατα μετά από το 2012-2013”.
 
Ο Marc Ostwald της Monument Securities δηλώνει : ”η Ελλάδα έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει μερικά από τα θεμελιώδη προβλήματα που την έφεραν σε αυτή τη θέση από την αρχή.Ακόμη, έχει αποτύχει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και το κυριότερο, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη συγκέντρωση των εσόδων. Οι παρατηρήσεις του Schaeuble πάνω σε αυτό, είναι σωστές”.
 
Από την άλλη πλευρά ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών Jaime Caruana δηλώνει πως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα ήταν εξαιρετικά δαπανηρή.
 
“Η αναδιάρθρωση χρέους είναι ένα πολύ δύσκολο και δαπανηρό πράγμα για να γίνει. Όπως καταλαβαίνω κάτι τέτοιο δεν βρίσκεται στο τραπέζι”.
 
Πείπου στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δηλώσεις του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Gertrude Tumpel-Gugerell:” Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί αναδιάρθρωση.Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιστεύει πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα εξυγίανσης και θα προχωρήσει χωρίς να χρειαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε