Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κορυφαίος γερμανός τραπεζίτης: "Αμφιβάλω εάν θα ξεχρεώσει η Ελλάδα"

Κορυφαίος γερμανός τραπεζίτης: `Αμφιβάλω εάν θα ξεχρεώσει η Ελλάδα`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.05.2010 | 21:50
Πρώτη δημοσίευση: 13.05.2010 | 21:50

Αν η Ελλάδα καταρρεύσει, αυτό θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες χώρες, και να οδηγήσει σε ένα είδος "πλήρους κατάρρευσης", είπε ο τραπεζίτης.

Ο πρόεδρος γενικός-διευθυντής της "Ντόϊτσε μπανκ" Γιόσεφ Ακερμαν έθεσε σήμερα στη διάρκεια σημερινής τηλεοπτικής εκπομπής ("Maybrit Illne" ) εν αμφιβόλω τη δυνατότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει το εξωτερικό χρέος της, τόνισε δε ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης του ενός τρισ.ευρώ "θα βοηθήσει την Ισπανία και την Ιταλία", "ενώ για την Πορτογαλία τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα". 

Ο τραπεζίτης αναγνώρισε ότι η Ελλάδα τώρα θα χρειαστεί να καταβάλει "απίστευτες προσπάθειες", αλλα εξέφρασε προσωπικώς αμφιβολία, εάν θα τα καταφέρει να αποπληρώσει το εξωτερικό της χρέος. 

Αν η Ελλάδα καταρρεύσει, αυτό θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες χώρες, και να οδηγήσει σε ένα είδος "πλήρους κατάρρευσης", είπε ο τραπεζίτης μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, τονίζοντας πως "η Ισπανία και η Ιταλία θα εξυπηρετήσουν το εξωτερικό τους χρέος χάρη στον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ" (...) "όμως για την Πορτογαλία τα πράγματα θα είναι δύσκολα". 

"Πρέπει να βοηθήσει η Ευρώπη την Ελλάδα στην εξυπηρέτηση του χρέους της ώστε να μην φθάσει στη στάση πληρωμών, κάτι που θα επηρεάσει αρνητικά τις γερμανικές τράπεζες", υπογράμμισε ο Ακερμαν. "Δεν κινδυνεύουμε στην ευρωζώνη από τον πληθωρισμό τα 2-3 ερχόμενα έτη, ενώ το ευρώ παραμένει θεμελίωδώς εύρρωστο", υπογράμμισε επίσης. 

"Δεν ήταν δυνατόν να καταλήξουμε στη συμφωνία γιά το μηχανισμό στήριξης γρηγορότερα", ανέφερε τέλος , "αλλά' αποδείχθηκε ότι πολιτικοί κι οικονομικοί παράγοντες θα πρέπει να έχουν έναν αποτελεσματικότερο διάλογο".   Διαδώστε αυτό το άρθρο