Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κουτρουμάνης: “Δεν έχουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις αλλά θα τα βρούμε”

Ο υπουργός Απασχόλησης όπως και ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσαν ότι θα πληρωθούν κανονικά μισθοί και συντάξεις παρά το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας.
 

“Η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τα 400 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τους μισθούς και τις συντάξεις στο τέλος Νοεμβρίου”, ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, κ. Κουτρουμάνης μιλώντας στη Βουλή.

Ο κ. Κουτρουμάνης δήλωσε ότι όπως και παλιότερα βρέθηκαν τα χρήματα μιλώντας για το τελευταίο δίμηνο του 2009 έτσι θα βρεθούν και σήμερα τα 400 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τις πληρωμές.

Ο κ. Κουτρουμάνης ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, θα προσδιορίσει τη λίστα των βαρεών και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, ενώ άμεσα θα υλοποιηθεί και η συμφωνία με την οποία οι φαρμακευτικές εταιρείες θα δώσουν τα χρήματα που οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή, δηλώνοντας πως οι μισθοί και οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά στο τέλος Νοεμβρίου, αλλά σημείωσε πως πρέπει άμεσα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εκταμίευση της έκτης δόσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σχεδόν άδεια τα κρατικά ταμεία – Κίνδυνος για μισθούς και συντάξεις στο τέλος του μήνα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε