Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κράχ με χαμηλά έτους για το Χρηματιστήριο!

Κράχ με χαμηλά έτους για το Χρηματιστήριο!

Μεγάλες απώλειες κατέγραψε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, στον απόηχο της συμφωνίας για την διάσωση της Κύπρου, υποχωρώντας σε νέα χαμηλά έτους, διασπώντας καθοδικά και το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων.

Παρά τη λύση που βρέθηκε για την Κύπρο, οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup ότι το ίδιο μοντέλο που ακολουθείται στην Κύπρο θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση και για άλλες περιπτώσεις, επιβαρύνοντας μετόχους, ομολογιούχους και καταθέτες προβληματικών τραπεζών, δημιουργούν αβεβαιότητα, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν αποσταθεροποιούν τα τραπεζικά συστήματα στις πιο αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης.

Επίσης, χρηματιστηριακοί αναλυτές τονίζουν ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο μπορεί να καθυστερήσουν το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, επισημαίνοντας και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν και μεγάλες εισηγμένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σε χαμηλά τριών μηνών και συγκεκριμένα στα χαμηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 20ης Δεκεμβρίου 2012, στις 884,94 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 4,90%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 879,17 μονάδες, όταν υποχωρούσε έως και 5,52%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 79,283 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 5,28%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 3,95%.

Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-10,18%), των Προσωπικών Προϊόντων (-9,81%), των Τηλεπικοινωνιών (-9,26%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-8,95%).

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψαν μόνο οι μετοχές της Eurobank Properties (+0,70%) και της Eurobank (+0,39%), ενώ σταθερή παρέμεινε η μετοχή της Εθνικής.

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της MIG (-14,04%), της Jumbo(-10,66%), της ΔΕΗ (-9,58%), του ΟΤΕ (-9,26%) και της Πειραιώς (-8,62%).

Ανοδικά κινήθηκαν 32 μετοχές, 106 πτωτικά και 16 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Παϊρης +29,48%, Χαϊδεμένος +27,71%, Βαρβαρέσος +19,67%, ΝΕΛ +19,35% και Μηχανική(πο) +18,97%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ιντεάλ(κο) -29,92%, Γ.Ε. Δημητρίου -23,08%, Ιντερτέκ -20,89%, Πήγασος -19,80% και Μπουτάρης(κ) -19,12%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσα χρωστάει ο καθένας από εμάς στους δανειστές! – Ερευνα του Economist

Υπεγράφη η συμφωνία Πειραιώς με τις Κυπριακές τράπεζες – Ανοικτά αύριο τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα!
 

Θέλουν να “βάλουν χέρι” στις καταθέσεις όλης της ευρωζώνης; Δεν θεωρείται τυχαία η δήλωση Νταϊσενμπλουμ
 

Πήρε πίσω τη “βόμβα” μετά τον πανικό στα χρηματιστήρια και την κατρακύλα του ευρώ

Π. Χαραλάμπους: κοντά στο 30% το κούρεμα

Διορίστηκαν οι ειδικοί διαχειριστές για Λαϊκή και Κύπρου

Η Fitch υποβάθμισε τις κυπριακές τράπεζες

Κύπριος υπουργός Οικονομικών: Νομίζω ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες την Πέμπτη – Στην εντατική η αγορά στην Κύπρο

‘Πιθανό και δεύτερο πακέτο στο ”κεφάλι” των Κυπρίων”

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε