Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

“Κραχ” προκάλεσε ο … τορναδόρος απ’ το Λονδίνο – “Το e-mail του κακού” και οι άλλοι…

Αρκεί μια χαλαρή μέρα στο γραφείο για κάποιον που γνωρίζει την οικονομική ορολογία και την επικαιρότητα για να πέσει το ελληνικό χρηματιστήριο 2,6% και τα spreads να φτάσουν στις 1174 μ.β.

Τόσο απλά. Κάποιος, όπως ο διαβόητος πλέον “τορναδόρος” που προέβλεπε χρεοκοπία πριν ένα μήνα, έκατσε και έγραψε ένα … εμπεριστατωμένο κείμενο ότι η Ελλάδα το ερχόμενο Σάββατο δεν θα κάνει Ανάσταση, αλλά αναδιάρθρωση.

Αυτή είναι βέβαια μια άποψη. Μια άλλη είναι ότι ο κύριος απλά εκτελούσε εντολές και ότι είχε σκοπό να ρίξει τις μετοχές στο Χ.Α. για να αγοράσουν φθηνά κάποιοι, ή να ανεβάσει το spread για να βγάλουν λεφτά κάποιοι άλλοι.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το e-mail έμοιαζε να έχει φύγε8ι από πασίγνωστη τράπεζα της Βρετανίας…

Τι έκανε η ελληνική Κυβέρνηση; Μήνυση!
Ανέθεσε στην δικαιοσύνη να βρει το δράστη του κακού, αφού είχε γίνει η ζημιά.
Το χειρότερο είναι ότι δεν έχει κάνει τίποτε για να πείσει και έτσι με μια απλή φήμη το χρηματιστήριο πέφτει και το spread ανεβαίνει.

Πως τα κατάφερε;
Την ώρα που κατακεραυνώνει ξένους κερδοσκόπους που μιλούν για αναδιάρθρωση δεν μπορεί να πείσει καν τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, αλλά και τουλάχιστον τρεις από τους βουλευτές της που λένε το ίδιο!
Φυσικά δεν έχει πειστεί και κανείς στο εξωτερικό, ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, ειδικά από τη στιγμή που το ένα μετά το άλλο τα στοιχεία αυτό δείχνουν, με τελευταίο το ότι τα έσοδα του τριμήνου βγήκαν εκτός σχεδόν ένα δίσ.
Κάπως έτσι και ενώ Στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες της ευρωζώνης εξακολουθούν να απορρίπτουν το ενδεχόµενο αναδιάρθρωσης, αµερικανικά, βρετανικά και γερµανικά µέσα ενηµέρωσης επιµένουν να φιλοξενούν δηλώσεις και εκτιµήσεις όσων τάσσονται υπέρ…
Έτσι απλά περιμένουμε τον επόμενο “τορναδόρο” που θα γράψει το επόμενο e-mail …

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε