Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κυνικός Σόιμπλε: “Όποιος τοποθετεί τα χρήματά του σε χώρες με λιγότερους φόρους ας αναλάβει τις ευθύνες του”

Κυνικός Σόιμπλε: “Όποιος τοποθετεί τα χρήματά του σε χώρες με λιγότερους φόρους ας αναλάβει τις ευθύνες του”

Προκαλώντας ακόμα περισσότερο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα με απίστευτο κυνισμό: “όποιος τοποθετεί τα χρήματά του σε χώρες όπου καταβάλλει λιγότερους φόρους πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”.

“Οποιος επενδύει τα χρήματά του σε χώρες όπου πληρώνει λιγότερους φόρους, ή όπου ίσως ελέγχεται λιγότερο, αναλαμβάνει τον κίνδυνο, όταν οι τράπεζες της χώρας αυτής δεν είναι βιώσιμες, είναι προφανές”, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών στη γερμανική ραδιοφωνία.

Αλλά, εάν δεν κληθούν αυτοί να συμβάλουν, τότε “οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν ξένες επενδύσεις δισεκατομμυρίων στην Κύπρο … αυτό θα ήταν ανεύθυνο”, είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσθέτοντας ότι “το κυπριακό οικονομικό μοντέλο”, που βασίζεται σε ένα ευνοϊκό φορολογικό σύστημα το οποίο επί σειρά ετών προσέλκυσε ξένα κεφάλαια, “χρεοκοπεί”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλα στον αέρα! – Δεν περνάει το νέο σχέδιο κουρέματος από την Κυπριακή Βουλή – Αναζητούν μάταια μέχρι στιγμής εναλλακτική λύση!

Κούρεμα στις καταθέσεις μόνο πάνω από 100.000 ευρώ στην Κύπρο – Ψηφοφορία το απόγευμα στη Λευκωσία, σύσκεψη αρχηγών στην Αθήνα

Η Κίνα έριξε σωσίβιο 30 δισ. αλλά η Κύπρος δεν το… έπιασε ποτέ!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε