Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κυριακή 23 Οκτωβρίου ώρα μηδέν για την Ελλάδα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Είναι δεδομένο ότι κεκλεισμένων θυρών Παρίσι και Βερολίνο αποφασίζουν για ‘μας, χωρίς εμάς κι ας πήρε στο τηλέφωνο ο Γ. Παπανδρέου και του ηγέτες που είχαν συνάντηση στο Βερολίνο, οι αποφάσεις πάρθηκαν εκεί και απλά θα ανακοινωθούν στην Αθήνα.

Το επανέλαβε ξεκάθαρα απ’ το Βιετνάμ σήμερα η Άγκελα Μέρκελ αναφερόμενη συνολικότερα στο πρόβλημα της ευρωζώνης που ουσιαστικά αυτή τη στιγμή έχει αιχμή της Ελλάδα. Η Ευρώπη “έχει την πολιτική βούληση να την ξεπεράσει”, διαβεβαίωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος, δήλωση που σε συνδυασμό με την δήλωση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, η αναβολή της συνόδου Κορυφής για τις 23 Οκτωβρίου θα “επιτρέψει τη λήψη ξεκάθαρων αποφάσεων” δείχνει τη σημαντικότητα της ημέρας.
Για τους Ευρωπαίους η ουσία του προβλήματος είναι οι τράπεζες. Θέλουν να περιορίσουν τις επιπτώσεις από ένα πιστωτικό γεγονός της Ελλάδας.
Λεπτομέρειες τόσο ο Νικολά Σαρκοζί, όσο και η Άγκελα Μέρκελ αρνήθηκαν να δώσουν για το σχέδιο που έχουν για τις τράπεζές τους.
Οι διαπραγματεύσεις του γαλλογερμανικού άξονα συνεχίζονται, όλα φαίνεται πως καταλήγουν σε πολύ μεγαλύτερο κούρεμα (με της αντίστοιχες επιπτώσεις) για την Ελλάδα. Το πολύ περισσότερο από 21% που είπε ο Ζ.Κ. Γιούγκερ δείχνει το δρόμο.
Όταν συμφωνήσουν Γάλλοι και Γερμανοί πως θα στηρίξουν τις τράπεζες και ποιος και πως θα πληρώσει, τότε θα ανακοινωθεί και το ποσοστό του “κουρέματος” για την Ελλάδα.
Δυστυχώς η Ελληνική Κυβέρνηση περιορίζεται σε ευχολόγια τύπου: θα είναι βελτιωμένη συμφωνία της 21ης Ιουλίου

Διαβάστε επίσης:
“Κούρεμα 21%; Όχι, μιλάμε για πολύ περισσότερο”

”Επείγει όσο η αναπνοή το ”κούρεμα” της Ελλάδας”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε