Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΛΑΟΣ: Στις 16 Μαρτίου καταργείται ο 14ος μισθός

ΛΑΟΣ: Στις 16 Μαρτίου καταργείται ο 14ος μισθός
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.02.2010 | 17:13
Πρώτη δημοσίευση: 25.02.2010 | 17:13

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης τάχθηκε υπέρ και της επιμήκυνσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Τις προτάσεις του ΛΑΟΣ για το πρόβλημα της ρευστότητας και του ελλείμματος παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το έλλειμμα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών είναι πολύ μεγαλύτερο από το δικό μας. 

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι στις 16 Μαρτίου θα κοπεί ο 14ος μισθός, επειδή αυτό το μέτρο έχει επιβληθεί από την Ε.Ε. που ενδιαφέρεται μόνο για το Σύμφωνο Σταθερότητας, ενώ πρόσθεσε ότι όταν στη Βουλή ο ίδιος είχε μιλήσει για κατάργηση του 14ου μισθού κάποιοι τον λοιδώρησαν.

Ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε αντί μείωσης μισθών, να αυξηθεί για δύο χρόνια κατά μία ώρα το ωράριο εργασίας και να μην μειωθούν οι απολαβές, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να θεσπίσει κίνητρα για να έρθουν χρήματα από το εξωτερικό, όπως η απαλλαγή από φόρο επιτοκίων για τρία έως πέντε χρόνια.

Πρότεινε επίσης να αξιοποιηθούν τα κληροδοτήματα με κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση να νομιμοποιηθούν τα αυθαίρετα, κάτι που όπως εξήγησε θα επιφέρει έξι δισεκατομμύρια ευρώ, να δώσουν επίσης νέες άδειες στα καζίνο.

Πρότεινε παράλληλα να δοθούν ελεύθερες άδειες για το Στοίχημα, να δημιουργήσει η κυβέρνηση ένα ενιαίο ταμείο ασφάλισης αντί για 13 που υπάρχουν σήμερα και να θεσπίσει για τρία με τέσσερα χρόνια λαχειο εθνικής προσπάθειας η κλήρωση του οποίου θα γίνεται την ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου.

Συμφώνησε με την επιμήκυνση κατά 2-3 χρόνια των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τη στιγμή που το προσδόκιμο όριοζ ζωής αυξήθηκε κατά δέκα χρόνια από τότε που θεσπίστηκαν τα όρια για τη σύνταξη.

Πρότεινε, επίσης, την εναρμόνιση των τιμών των πολυεθνικών εταιρίων στην Ελλάδα με αυτές της Ευρώπης, τη δημιουργία "Τειρεσία Κερδοσκόπων" και την τιμή μαρκέ σε είδη πρώτης ανάγκης. Είπε, ακόμη, ότι «πρέπει να αφήσουμε την ελληνική βιομηχανία να ασχοληθεί με την παραγωγή φαρμάκων για να μην παίρνουμε από το εξωτερικό», ενώ υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να προσληφθεί πια κανείς και τα κενά, που υπάρχουν, να καλυφθούν με υποχρεωτικές μετατάξεις». 

Επιπλέον, πρότεινε ομογενειακό δάνειο, μέσω ομολόγου, το οποίο να απευθύνεται στους Έλληνες της Διασποράς.  Αναφέρθηκε στους λαθρομετανάστες, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα χάνει 10 δισ. το χρόνο από τα εμβάσματα, που στέλνουν στις χώρες τους και πρόσθεσε «να τα στέλνουν, αρκεί να είναι ενήμεροι φορολογικά και ασφαλιστικά».   Διαδώστε αυτό το άρθρο