Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Λαγκάρντ: Άδειασμα σε Βενιζέλο – Δεν είστε Αργεντινή

Λαγκάρντ: Άδειασμα σε Βενιζέλο – Δεν είστε Αργεντινή

Αυτό τόνισε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την ίδια ώρα που ο Υπουργός Οιονομικών παρομοιάζει την κρίση της χώρας με αυτή της Αργεντινής.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά “αν θέλουμε να σώσουμε τη χώρα και να μην ζήσουμε σκηνές που βλέπουμε σε ντοκιμαντέρ από χώρες της Λατινικής Αμερικής”.

“Θα είναι η Αργεντινή του 2000, δηλαδή, η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας”, υποστήριξε ο ίδιος για την κρίση.

Ωστόσο η η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τόνισε πως δεν πρέπει να συγκρίνουμε την Ελλάδα με τν Αργεντινή. “Δεν μπορείς απαραίτητα να συγκρίνεις τι έγινε σε μια χώρα με αυτό που συμβαίνει σε κάποια άλλη χώρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Κριστίν Λαγκάρντ από την Ουάσιγκτον, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος των χωρών της ομάδας του G20 και η γενική συνέλευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Αυτό που χρειάζεται η χώρα, σύμφωνα με την κ. Λαγκάρντ είναι κατάλληλη χρηματοδότηση για να καταστεί βιώσιμο το χρέος της. Υπογράμμισε επίσης την δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων να συμπαρασταθούν σε κάθε μέλος της ευρωζώνης.

Διαβάστε επίσης:

Ευ.Βενιζέλος:”Ακόμα δεν είδατε τίποτα”

Είναι αποτυχημένοι – Θα τους ξαναπληρώσουμε με νέα μέτρα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε