Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Λαγκάρντ: Η διεθνής κοινότητα πρέπει να βοηθήσει την Ευρωζώνη

Λαγκάρντ: Η διεθνής κοινότητα πρέπει να βοηθήσει την Ευρωζώνη
Έκκληση στους πολιτικούς αξιωματούχος να χρησιμοποιήσουν το “παράθυρο ευκαιρίας” που προσφέρουν οι πρόσφατες αποφάσεις της Fed και της ΕΚΤ, απηύθυνε τη Δευτέρα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
“Αυτή τη φορά χρειαζόμαστε μια ανάκαμψη διαρκείας, όχι μια πρόσκαιρη βελτίωση. Για να είναι αυτή η φορά διαφορετική, χρειαζόμαστε βεβαιότητα, όχι αβεβαιότητα” ανέφερε η κ.Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι οι πρόσφατες κινήσεις από την ΕΚΤ και την Fed είναι προς την σωστή κατεύθυνση.
 
Την ίδια ώρα η κ. Λαγκάρντ προειδοποίησε ότι η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει σημαντικούς κινδύνους, σημειώνοντας ότι η αβεβαιότητα για τις πολιτικές εξελίξεις πιέζει προς τα κάτω την ανάπτυξη.
 
Το ΔΝΤ συνεχίζει να προβλέπει σταδιακή ανάκαμψη, αλλά η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι πιθανότατα χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις του Ιουνίου, ανέφερε.
 
Σύμφωνα με την επικεφαλής τoυ ΔΝΤ, τρεις είναι οι βασικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι πολιτικές ηγεσίες. Πρώτον, η ολοκλήρωση των σχεδίων αντιμετώπισης της κρίσης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Δεύτερον, οι αυξημένες πιέσεις στον υπόλοιπο κόσμο και τρίτον, οι δεσμεύσεις του ίδιου του ΔΝΤ.
 
“Η Ευρώπη παραμένει προφανώς το επίκεντρο της κρίσης και εκεί που χρειάζεται περισσότερο η άμεση ανάληψη δράσης” ανέφερε η κ. Λαγκάρντ ζητώντας από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις τους, συμπεριλαμβανομένης της συγκρότησης ενός ενιαίου εποπτικού τραπεζικού μηχανισμού και της άμεσης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
 
 
Πηγή: Euro2day
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

”Η Ελλάδα χρειάζεται κι άλλα χρήματα”

Ρομπάι:Μην χαλαρώνετε!

Η Γερμανική κυβέρνηση υποβαθμίζει το δημοσίευμα του Spiegel

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε