Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Λαγκάρντ: Η ευρωζώνη απειλεί την παγκόσμια οικονομία!

Λαγκάρντ: Η ευρωζώνη απειλεί την παγκόσμια οικονομία!

Η αβεβαιότητα της δημοσιονομικής κρίσης στην ευρωζώνη και η λεγόμενη δημοσιονομική κατακρήμνιση στις ΗΠΑ, είναι οι βασικοί λόγοι για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ.

Στην Ευρώπη, το ερώτημα είναι πώς και πότε θα αντιμετωπισθεί για να επιλυθεί η κρίση και στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι το πώς και πότε θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η δημοσιονομική κατακρήμνιση, ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο CBS News.

«Αυτοί είναι οι αστάθμητοι παράγοντες που εμποδίζουν στην πραγματικότητα τους ανθρώπους να πάρουν επενδυτικές αποφάσεις, να αποφασίσουν προσλήψεις, ή να λάβουν άμεσες εξωτερικές επενδυτικές αποφάσεις που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο», είπε η Λαγκάρντ.

Η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο ολίσθησης σε ύφεση.

Το Κογκρέσο τον περασμένο μήνα δεν έλαβε απόφαση σχετικά με την περίπλοκη υπόθεση της φορολογίας με τη συζήτηση να αναβάλλεται για μετά τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Οι οικονομολόγοι πάντως αναφέρουν ότι η καθυστέρηση θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφικές συνέπειες συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της ανεργίας και μιας πιθανής υποβάθμισης του δημόσιου χρέους.

Το ΔΝΤ αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα την πρόβλεψη για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη που θα κυμανθεί για το επόμενο έτος στο 3%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ούτε κουβέντα από Μέρκελ-Λαγκάρντ – Τι συζήτησαν για την Ελλάδα

Στα “μαχαίρια” Μέρκελ – Λαγκάρντ για την τύχη της Ελλάδας

Η Λαγκάρντ προτείνει νέο ”κούρεμα” για την Ελλάδα

Λαγκάρντ: Η διεθνής κοινότητα πρέπει να βοηθήσει την Ευρωζώνη

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε