Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Λαγκάρντ: Πιθανή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Λαγκάρντ: Πιθανή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

 Η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έθιξε την πιθανότητα να υπάρξει μία «συντεταγμένη έξοδος» της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ μετά τις πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα.

Σε συνέντευξή της στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24, η Λαγκάρντ τόνισε πως «εάν οι δημοσιονομικές υποχρεώσεις δεν τηρηθούν, υπάρχουν κατάλληλες αναθεωρήσεις που μπορούν να γίνουν, και αυτό σημαίνει είτε συμπληρωματικές χρηματοδοτήσεις και επιπλέον χρόνος αποπληρωμής, είτε μηχανισμοί εξόδου, που εν προκειμένω θα πρέπει να είναι μία συντεταγμένη έξοδος».

«Είναι κάτι το οποίο θα απέβαινε ιδιαίτερα δαπανηρό και που θα παρουσίαζε μεγάλους κινδύνους, όμως αυτό περιλαμβάνεται μεταξύ των εναλλακτικών λύσεων που είμαστε αναγκασμένοι να εξετάσουμε σε τεχνικό επίπεδο», πρόσθεσε.

«Έχουν εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, έχουν πραγματοποιήσει αρκετές θυσίες. Σήμερα, τα πάντα οδήγησαν σε μία βαθιά πολιτική διαφωνία, κάτι που αποτελεί πολύ μεγάλο κρίμα για τον ελληνικό λαό», τόνισε η Λαγκάρντ.

«Ευελπιστώ πως θα επιτευχθεί μία συναινετική συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει να προχωρήσουν στην τήρηση ενός προγράμματος το οποίο φυσικά και είμαστε τελείως ανοικτοί να εξετάσουμε στα περιφερειακά του ζητήματα, και όχι στα βασικά», διεμήνυσε η Λαγκάρντ, προσθέτοντας «στα βασικά, δυστυχώς δεν υπάρχουν 36 λύσεις».

«Είναι κάτι που εναπόκειται, αφ’ ενός, στους Έλληνες και αφ’ ετέρου στους εταίρους τους στη ζώνη του ευρώ, να το αποφασίσουν από κοινού», υπογράμμισε.

Διαβάστε
Σόϊμπλε: Οι νέες εκλογές είναι το δημοψήφισμά σας αν θέλετε να μείνετε στο ευρω!

“Τα σπάσανε” και πάμε σε εκλογές – Αύριο ορίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση – Επίθεση Τσίπρα σε Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ: Μόνο δίλημμα μας έβαζαν μνημόνιο ή εκλογές

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε