Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Λαγκάρντ: Βέβαιη για μείωση της παγκόσμιας ανάπτυξης

Η διευθύντρια του ΔΝΤ έφτασε χθες Τρίτη το βράδυ στο Νίγηρα, μία από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου, και συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο της χώρας Μοχαμαντού Ισούφου. Η επίσκεψή της ολοκληρώνεται την Πέμπτη.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα από τη Νιαμέι του Νίγηρα “σχεδόν βέβαιη” ότι οι προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2012 θα αναθεωρηθούν προς τα κάτω, κυρίως εξαιτίας της κρίσης στην ευρωζώνη.

“Είμαι σχεδόν βέβαιη” ότι οι προβλέψεις για την ανάπτυξη που έκανε το ΔΝΤ τον Σεπτέμβριο για την παγκόσμια οικονομία (4%) “θα αναθεωρηθούν προς τα κάτω” τον Ιανουάριο, δήλωσε η Λαγκάρντ στη διάρκεια ομιλίας της στην Εθνοσυνέλευση του Νίγηρα.

Οι ανεπτυγμένες χώρες του ευρώ που “είναι στο κέντρο της κρίσης, θα βρεθούν και πρέπει να βρεθούν στο κέντρο της λύσης”, επεσήμανε η Λαγκάρντ, ζητώντας “όχι μόνο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, όχι μόνο πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής”, αλλά “προοπτικές ανάπτυξης” και μείωσης της ανεργίας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε