Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Λάθη, λάθη, λάθη

Λάθη, λάθη, λάθη

Κατώτερη των περιστάσεων η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, το μόνο που βγήκε να πει μετά τα νέα στοιχεία

της Eurostat που αφήνουν να εννοηθεί ότι το έλλειμμα το 2009 ίσως ξεπεράσει το 14%, είναι ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να κρυφτεί. 

Λες και δεν ήταν η τωρινή κυβέρνηση που δείχνοντας ιδιαίτερη σπουδή ανακοίνωσε από τον Οκτώβριο ότι το έλλειμμα θα κλείσει στο 12,7%, ενώ ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος είχε τοποθετηθεί λίγες ημέρες μετά την ορκομωσία της κυβέρνησης λέγοντας ότι 12,7% θα είναι ένα καλό σενάριο αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

Η σημερινή ημέρα με την εκτίναξη των spreads, την κατρακύλα του χρηματιστηρίου και τα εφιαλτικά σενάρια περί αναδιάρθρωσης χρέους έχουν προκαλέσει τη μήνη του επιχειρηματικού κόσμου, ο οποίος κατηγορεί ανοικτά τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο για την καθυστέρηση προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης.
 
«Τα πιστόλια πάνω στο τραπέζι, οι μπλόφες και οι δήθεν κακοί κερδοσκόποι οδήγησαν τα spreads κοντά στις 600 μονάδες», υποστηρίζουν στο Newsit.gr γνωστοί επιχειρηματίες αποδίδοντας την τωρινή δραματική κατάσταση της οικονομίας και την κρίση δανεισμού στην αδυναμία διαπραγμάτευσης αλλά και στην αποφυγή ανάληψης πολιτικού κόστους.

«Είμαστε συνέχεια ένα βήμα πίσω από τις αγορές», αναφέρουν και επισημαίνουν ότι «ενώ τα καμπανάκια χτυπούσαν συνεχώς η κυβέρνηση δια στόματος του πρωθυπουργού έλεγε ότι τα χειρότερα έχουν περάσει».

Σημαντικές ευθύνες αποδίδουν και στον τωρινό υπουργό οικονομικών ο οποίος ενώ γνωρίζει την κατάσταση δεν μπορεί να περάσει τη γραμμή της λογικής αν και όπως χαρακτηριστικά τονίζουν «ποτέ δεν πας σε μια τέτοια σκληρή μάχη χωρίς έναν μπαρουτοκαπνισμένο στρατηγό», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο καταρτισμένος αλλά άπειρος Παπακωνσταντίνου δεν θα έπρεπε να σηκώσει μόνος του βάρος των διαπραγματεύσεων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε