Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Λάβρος ο Σόιμπλε κατά των οίκων αξιολόγησης - "Να σπάσει το ολιγοπώλιο"

Λάβρος ο Σόιμπλε κατά των οίκων αξιολόγησης - `Να σπάσει το ολιγοπώλιο`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.07.2011 | 16:51
Πρώτη δημοσίευση: 06.07.2011 | 16:41

Ο επικεφαλής του οίκου Standard and Poor's στη Γερμανία, ο Τόρστεν Χίνρικς, επιχείρησε σήμερα, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, να υπερασπιστεί τις αξιολογήσεις.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι πρέπει "να σπάσουμε το ολιγοπώλιο των οίκων αξιολόγησης" και "να περιορίσουμε την επιρροή τους", την επομένη μιας υποβάθμισης από τον οίκο Moody's της αξιολόγησης του χρέους της Πορτογαλίας.

"Δεν καταλαβαίνω τι βρίσκεται πίσω απ' αυτή την αξιολόγηση", δήλωσε ο Σόιμπλε αναφορικά με τη γνώμη αυτή της Moody's, προσθέτοντας ότι "τον εξέπληξε όπως και όλους τους άλλους".

Ο κόσμος των οίκων αξιολόγησης κυριαρχείται από ένα ολιγοπώλιο: τους Moody's, Standard and Poor's και Fitch, οι απόψεις των οποίων υπαγορεύουν σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Ο επικεφαλής του οίκου Standard and Poor's στη Γερμανία, ο Τόρστεν Χίνρικς, επιχείρησε σήμερα, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, να υπερασπιστεί τις αξιολογήσεις λέγοντας: "Υπάρχουν περίπου εκατό οίκοι αξιολόγησης στον κόσμο. Η σημασία των τριών μεγάλων απορρέει από την ακρίβεια των αξιολογήσεών τους στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών".

   Διαδώστε αυτό το άρθρο