Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Le Monde: Ερευνά Χριστοδούλου η FEd για Goldman Sachs

Le Monde: Ερευνά Χριστοδούλου η FEd για Goldman Sachs

Το νυν επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρο Χριστοδούλου, βλέπει η Monde πίσω από το θέμα

των συμβάσεων που υπογράφηκαν μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και Goldman Sachs.

Οπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, ο πρώην επικεφαλής της διαχείρισης διαθεσίμων της Τράπεζας της Εθνικής Τράπεζας βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας, που διατάχθηκε από την FED.

Η FED ενδιαφέρεται για τον ρόλο που έπαιξε ο Πέτρος Χριστοδούλου, ο οποίος στις αρχές του 2009, είχε την εποπτεία της ίδρυσης της -συγγενικής της Goldman Sachs-λονδρέζικης εταιρείας Titlos με σκοπό την μεταφορά του χρέους της Ελλάδας στην Εθνική Τράπεζα. Και πριν προσληφθεί στην τελευταία το 1998, ο συγκεκριμένος ήταν τραπεζίτης στην… Goldman Sachs.

Η υπόθεση αυτή φέρνει στο φως την δύναμη του ευρωπαϊκού δικτύου επιρροής της Goldman Sachs που έχει παγιωθεί από το 1985. Και βέβαια αυτό το σφικτό πλέγμα, ταυτόχρονα υπόγειο και φανερό, έχει τους διαμεσολαβητές και τους πιστούς τους, οι οποίοι, χάρη στις επαφές τους, ανοίγουν τις πόρτες των κυβερνήσεων. Αυτοί οι σύμβουλοι που προσλαμβάνονται με μεγάλη φροντίδα και πληρώνονται με χρυσάφι γνωρίζουν πολύ καλά τα μυστικά των διαδρόμων της εξουσίας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελούν το αυτί των πολιτικών, τους οποίους μπορούν να καλούν απευθείας στο τηλέφωνο σε στιγμές κρίσης.

Ο εν λόγω κύριος υπογράφει το κείμενο, παραλείποντας να διευκρινίσει ότι από το 2006, είναι διεθνής σύμβουλος της Goldman Sachs. Και ότι η τράπεζα που έχει κερδοσκοπήσει κατά του ενιαίου νομίσματος χάνει τα πάντα σε περίπτωση ευρωπαϊκής παρέμβασης”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε