Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Λέει ψέματα στον ελληνικό λαό όποιος προσπαθεί να πείσει ότι δεν χρειάζεται να τηρηθούν οι δεσμεύσεις”

“Λέει ψέματα στον ελληνικό λαό όποιος προσπαθεί να πείσει ότι δεν χρειάζεται να τηρηθούν οι δεσμεύσεις”

“Όποιος προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες ότι δεν χρειάζεται να τηρήσουν το συμφωνηθέν πρόγραμμα λιτότητας, λέει ψέματα στον ελληνικό λαό”, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Bild.

Διευκρινίζει ωστόσο ότι δεν επιθυμεί να παρέμβει στον ελληνικό προεκλογικό αγώνα.

Ο κ. Σόιμπλε σημειώνει ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ μπορεί να αποφευχθεί, αλλά τονίζει ότι «αυτό που έχει σημασία είναι η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Απαντώντας δε σε ερώτηση σχετικώς με το πόσο χρόνο έχει ακόμη η Ελλάδα, δηλώνει: «Η Ελλάδα διαθέτει αρκετά χρήματα μέχρι μετά από το μέσο του χρόνου ώστε να μην χρειάζεται τις αγορές, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι όσο γρηγορότερα μπορέσει να έχει μια λειτουργούσα κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο. Η σημερινή κατάσταση προκαλεί ανασφάλεια στους ανθρώπους και ακριβώς αυτό είναι που δεν πρέπει να κάνει η πολιτική».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τονίζει μεταξύ άλλων ότι «ο δρόμος που εμείς και η Ελλάδα έχουμε επιλέξει πρέπει να ακολουθηθεί και κατά τη γνώμη μου θα ακολουθηθεί επιτυχώς» και προσθέτει ότι «κάποιοι στην Ελλάδα φαίνεται να πιστεύουν ότι μπορούν να αποφύγουν τις ευθύνες τους, επειδή “αυτοί στις Βρυξέλλες“ δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς».

Διευκρινίζει πάντως ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος. «Αν κάποιος στην Ελλάδα το πιστεύει, κοροϊδεύει τον εαυτό του και τους ψηφοφόρους του», δηλώνει και συμπληρώνει ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι ούτως ή άλλως απαραίτητες για την Ελλάδα και το να συνεχίσουμε όπως μέχρι τώρα δεν θα έχει αποτέλεσμα, με κανένα σενάριο.

Διαβάστε

“Φαντασιόπληκτοι όσοι νομίζουν πως θα λάβουν βοήθεια χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε