Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Λεφτά τέλος! Άμεσο ταμειακό πρόβλημα για το Δημόσιο – Πως θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις

– Σούπερ-αισιόδοξη η πρόβλεψη του Γ.Παπακωσταντίνου πως θα ξεμείνουμε στις 15 Ιουλίου
– Κρίσιμη η αυριανή δημοπρασία για τις πληρωμές του Δημοσίου
– Θεωρείται σίγουρο ταμειακό κενό μερικών ημερών
– Οι αγορές ποντάρουν στη χρεοκοπία μας – Στο θεό και πάλι spreads cds
Η καθυστέρηση στην εκταμίευση της 5ης δόσης και ο μονίμως εκτροχιασμένος προυπολογισμός ”έφεραν” πιο κοντά από ποτέ την πινακίδα ΑΔΙΕΞΟΔΟΣ.
 
Η κατάσταση είναι τόσο οριακή που αποδεικνύεται υπεραισιόδοξη η πρόβλεψη του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι το κράτος θα ξεμείνει από λεφτά έως τις 15 Ιουλίου.
 
Σύμφωνα μάλιστα με το Reporter, στην καλύτερη περίπτωση, ακόμα και αν όα εξελιχθούν ευνοικά, θαυπαρξει ταμειακό κενό τις πρώτες 2 εβδομάδες του Ιουλίου, όταν δηλαδή θα μπουν στα ”αραχνιασμένα” ταμεία του δημοσίου τα χρήματα της 5ης δόσης του δανείου.
 
Το μεγάλο λοιπόν ερώτημα είναι τι θα γίνει με τους μισθούς και τις συντάξεις και το πότε θα καταβληθούνε.Σύμφωνα με το Βήμα ο Γ.Παπακωσταντίνου, για να προλάβει τα χειρότερα, δηλαδή τη στάση πληρωμών, ανακοίνωσε την δημοπρασία έντοκων γραμματίων της Τρίτης, ψάχνοντας να βρει ένα ”μαξιλάρι” 1,25 δισεκατομυρίων ευρώ.Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες πως σύντομα θα ακολουθήσει και δεύτερη δημοπρασία εντόκων γραμματίων.
 
Το Βήμα εκτιμά πως για το ίδιο θέμα συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών με την ηγεσία της Εθνικής Τράπεζας, για να καταρτίσουν δηλαδή εναλλακτικό σχέδιο ρευστότητας.

Και επειδή οι αγορές ”μυρίζονται” αίμα, δηλαδή χρεοκοπία, εκτίναξαν τα Spread του 10ετούς ομολόγου στις 1436,5 μονάδες βάσης και τα Cds στις 1.544

Διαβάστε επίσης : 2.000 ευρώ χάνει ζευγάρι χαμηλόμισθων, 2.740 ευρώ οι συνταξιούχοι

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε