Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Λιγότερα κατά 9 δις ευρώ τα χρήματα προς την Ελλάδα

Λιγότερα κατά 9 δις ευρώ τα χρήματα προς την Ελλάδα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.11.2012 | 11:28

Μειώνονται δραστικά κατά 40% τα ευρωπαϊκά πακέτα προς τη χώρα μας και από τα 20 δις ευρώ στην περίοδο 2007-2013 πάμε τώρα στα 11,2 δις για την επόμενη επόμενη επταετία.

Για την Ελλάδα είχαν εγκριθεί περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ευρώ στην περίοδο 2007-2013. Οι τελευταίες προτάσεις φαν Ρόμπεϊ μειώνουν δραστικά το ποσό αυτό στα 11,2 δισεκατομμύρια για την επόμενη επόμενη επταετία.
Σε κάθε περίπτωση μία μείωση είναι μάλλον αναπόφευκτη, επισημαίνει η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μαριέττα Γιανάκου.
«Ούτως η άλλως η Ελλάδα θα κατέβει, γιατί πολλές περιοχές της βγαίνουν από τον στόχο 1 κι έτσι θα πάρουν μεταβατικές χρηματοδοτήσεις. Για παράδειγμα η περιφέρεια Αττικής θα έχει τεράστιες απώλειες. Επομένως θα είναι λιγότερα τα χρήματα. Αλλά νομίζω δεν έχει μόνο αυτό σημασία, πρέπει η Ελλάδα να εκμεταλλευθεί τις διάφορες πολιτικές που υπάρχουν, για παράδειγμα τις χρηματοδοτήσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Να προσπαθήσει δηλαδή από όλες τις πλευρές να ενισχύσει την ανάπτυξή της».

Διαβάστε επίσης :

   Διαδώστε αυτό το άρθρο