Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Λίστες φοροφυγάδων: Δύο βόμβες απειλούν να τινάξουν στον αέρα τα έσοδα!

Λίστες φοροφυγάδων: Δύο βόμβες απειλούν να τινάξουν στον αέρα τα έσοδα!

Δύο είναι οι βόμβες που απειλούν τις λίστες και τις προσπάθειες για είσπραξη εσόδων από τα εμβάσματα φοροφυγάδων που διοχετεύτηκαν στο εξωτερικό.

Η πρώτη είναι η βόμβα Χατζηγιάννης, όπως επισήμανε χτες το newsit.gr και η δεύτερη η εμμονή του κουαρτέτου να μην επιτρέπει τη χορήγηση κινήτρων σε εκείνους που θελήσουν να προχωρήσουν σε αυτοκαταγγελία. Η απειλή αποφάσεων των δικαστηρίων σαν αυτή για την περίπτωση του τραγουδιστή Χατζηγιάννη φοβίζει την κυβέρνηση ότι θα δώσει συγχωροχάρτι σε πάρα πολλούς από εκείνους τους πολίτες που έχουν εντοπιστεί στις λίστες.

Η δεύτερη μεγάλη απειλή προέρχεται από την άρνηση του κουαρτέτου να συναινέσουν στην πρόταση της κυβέρνησης για περιορισμό των προσαυξήσεων και των ποινών σε εκείνους που θα κάνουν αυτοκαταγγελία.

Οπως έλεγε στο newsit.gr αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας με πολύ καλή γνώση των θεμάτων, υπάρχουν πάρα πολλοί από τους φορολογούμενους που εντοπίστηκαν στις λίστες οι οποίοι είναι έτοιμοι να συμβιβαστούν, να πληρώσουν το 45% των χρημάτων που έβγαλαν στο εξωτερικό κάνοντας την αυτοκαταγγελία. Το μέτρο θα φέρει τεράστια έσοδα στον προϋπολογισμό, ενώ αντιθέτως κανείς δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αυτοκαταγγελία όταν γνωρίζει ότι θα πρέπει να καταβάλλει το 100% ή ακόμα και το 120% του ποσού, προσθέτει.

Το ζήτημα θεωρείται πάρα πολύ κρίσιμο και αναμένεται να συζητηθεί τη Δευτέρα κατά τη συνάντηση που θα έχουν με τους επικεφαλής του κουαρτέτου Ελληνες εκπρόσωπου του υπουργείου Οικονομικών και της Γραμματείας για την πάταξη της διαφθοράς.

Αν το κουαρτέτο δεν κάνει την πρότασή μας τότε θα μπούμε σε ατέρμονες αναζητήσεις, έρευνες, διασταυρώσεις και δικαστικές διαμάχες και συνεπώς τα προσδοκώμενα έσοδα θα είναι πολύ λιγότερα και θα έρθουν με μεγάλη καθυστέρηση, επισημαίνει αρμόδιος παράγοντας. Εξάλλου, να μην ξεχνάμε ότι επικρέμαται και ο πέλεκυς αποφάσεων τύπου Χατζηγιάννη από τη στιγμή που πολλές υποθέσεις είναι παλιές.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε