Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Live your myth in Greece με…βραχιολάκια

Τα υψηλά τέλη που πληρώνουν οι αεροπορικές εταιρείες στα αεροδρόμια μας αλλά και τα ”φέσια” του ΕΟΤ στα διεθνή μέσα ενημέρωσης κρατάνε μακριά από τη χώρα μας εκατομμύρια τουρίστες.
 

35 ευρώ κατά άτομο φτάνουν σε πολλές περιπτώσεις τα τέλη που πληρώνουν οι αεροπορικές εταιρείες στα ελληνικά αεροδρόμια με συνέπεια να προτιμούν φθηνότερους τουριστικούς προορισμούς.
 
Δηλαδή εμείς στην πράξη γυρνάμε την πλάτη σε εκατομμύρια τουρίστες που λόγω της παγκόσμιας ύφεσης επιλέγουν να ταξιδέψουν με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους που συνδυάζουν φθηνά ξενοδοχειακά ”πακέτα'(all inclusive)γνωστά ως βραχιολάκια.
 
Την ίδια ώρα ο ΕΟΤ χρωστάει,από το 2007,πάνω από 125 εκατομμύρια ευρώ,από διαφημίσεις,σε διεθνή μέσα-κολοσσούς όπως το CNN και το CNBC.
 
Αυτά άκουσε ο υφυπουργός Τουρισμού-Πολιτισμού την περασμένη βδομάδα στο Λονδίνο, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού WTM 2010,από τους επικεφαλής των εταιρειών χαμηλού κόστους Ryanair, Easyjet, Monarch Αirlines,αλλά και από τους εκπροσώπους των εταιρειών Trip Advisor και Expedia,όταν τους προσέγγισε για να μας προτιμήσουν τη νέα τουριστική σεζόν.
 
Ο κ.Νικητιάδης υποσχέθηκε να απαλλάξει τον ελληνικό τουρισμό από αυτά τα ”βαρίδια” ώστε να αναπνεύσει η μοναδική μας βιομηχανία προσελκύοντας περισσότερους τουρίστες και ας φορούν και ”βραχιολάκια”.
 
Εαν τα καταφέρει ο υφυπουργός θα βοηθήσει να γίνει πράξη η πρόβλεψη μεγάλων tour operators της Μεγάλης Βρετανίας ότι το 2011 οι αφίξεις Βρετανών στην Ελλάδα θα είναι αυξημένες τουλάχιστον κατά 3% με 4%.
 
Το ευτύχημα τουλάχιστον είναι πως ο ΕΟΤ ξεκίνησε την αποπληρωμή των χρεών του,κάτι που έκανε τον αντιπρόεδρο του CNN και τον πρόεδρο του CNBC να δηλώσουν :«θα βοηθήσουμε την Ελλάδα όσο μπορούμε».
 
 
 
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε