Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Λοβέρδος: “Μας ζητούν άμεση κατάργηση 13ου και 14ου μισθού”

Λοβέρδος: “Μας ζητούν άμεση κατάργηση 13ου και 14ου μισθού”

– Σόκαραν ακόμα και τον ΣΕΒ οι μειώσεις που ζητούν οι ελεγκτές
– Αύξηση του ορίου απολύσεων από το 2 στο 4%;
– Σκληρές αλλαγές στο ασφαλιστικό
– Καταργούνται όλες οι πρόωρες συντάξεις;

Παραδέχθηκε ο υπουργός Απασχόλησης οτι δέχεται αφόρητες πιέσεις από τους ελεγκτές για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.

Ο κ. Λοβέρδος μπορεί να δήλωσε οτι έχει  σοβαρά επιχειρήματα οικονομικά  και δημοσιονομικά που επιβάλλουν αυτό το μέτρο να μη ληφθεί ποτέ, ωστόσο, όλα δείχνουν οτι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να υποκύψει.

Οι αλλαγές θα είναι με την μορφή σοκ και η εφαμρογή τους θα είναι άμεση και εκτός από την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού αναμένεται η εξίσωση ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών στον δημόσιο τομέα, κατάργηση των συντάξεων ανύπαντρων θυγατέρων δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών, μειώσεις στις συντάξεις των ασφαλισμένων στο Ταμείο αυτοαπασχολουμένων που αφορούν το πρώην ΤΕΒΕ, ενώ συζητούνται δυσμενέστερες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων για όλα τα Ταμεία.

 
‘Εντονη είναι και η φημολογία για αύξηση του ορίου απολύσεων από το 2 στο 4%.

Οι ελεγκτές δεν σταματούν όμως εδώ. Ζητούν άμεσο φρένο σε όλες τις πρόωρες συντάξεις αφού με τον ρυθμό που γίνονται οι αποχωρήσεις είναι πλέον άμεσος ο κίνδυνος κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων!

Επιπλέον -σύμφωνα με πληροφορίες- ζητούν την δραματική περιστολή των υπερωριών στο Δημόσιο. Κατά την λογική τους, είναι αδιανόητο να υπάρχει τόσο μεγάλο κονδύλι γιά υπερωρίες, τη στιγμή που θεωρούν ότι το προσωπικό του ευρύτερου δημόσιου τομέα είναι υπεράριθμο.

Χαρακτηριστικό από τις μέχρι τώρα επαφές της τρόϊκας είναι οι εντυπώσεις που άφησαν στον Π΄ροεδρο του ΣΕΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα και ο πρόεδρος των Βιομηχανων έπαθε σοκ από τις απαιτήσεις των ελεγκτών που ζήτησαν πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων και μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα. 

Ο κ. Δασκαλόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με την τρόικα δήλωσε ότι δεν χρειάζεται να υπάρξουν μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αρκεί να γίνουν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές που θα απελευθερώσουν την επιχειρηματική δράση από την ασφυξία που της προκαλεί το κράτος. 
Ωστόσο, ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε ότι όταν παλεύουμε για να αποτρέψουμε τη μείωση, κάθε συζήτηση για αύξηση είναι εκτός πραγματικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τριετής μείωση μισθών και απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Διάσκεψη κορυφής για το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα

ΔΝΤ: Έλληνες πρέπει να πιείτε ένα δυσάρεστο φάρμακο

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε