Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Λούκα Κατσέλη προς πολυεθνικές: Μειώστε τις τιμές!

Λούκα Κατσέλη προς πολυεθνικές: Μειώστε τις τιμές!

Το φαινόμενο προιόντα μιας πολυθενικής εταιρείας να πωλούνται ακριβότερα στην Ελλάδα απ΄ότι σε άλλες αγορές

αποφάσισε να «ψάξει» το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Με επιστολή της η Διεύθυνση Ελέγχων της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς του ΥΠΟΙΑΝ καλεί 40 πολυεθνικές εταιρείες τροφίμων να υποβάλλουν και να τεκμηριώσουν με στοιχεία τις τιμές μεταβίβασης στις ενδοομιλικές συναλλαγές τους καθώς αυτές επηρεάζουν τη τελική τιμή των βασικών αγαθών. 

Η επιστολή έχει ημερομηνία 3 Μαϊου και η αρμόδια διεύθυνση δίνει προθεσμία 30 ημερών στις εταιρείες για να υποβάλουν τα στοιχεία.

Το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ζήτησε από τις εν λόγω εταιρείες, να υποβάλουν αναλυτικούς φακέλους τεκμηρίωσης των τιμών, στις οποίες διαθέτουν τα προϊόντα τους στις συνδεδεμένες με αυτές επιχειρήσεις στην ελληνική αγορά, στο πλαίσιο του ελέγχου των ενδοομιλικών συναλλαγών (transfer pricing), καθότι σε αντίθετη περίπτωση προβλέπεται από το νόμο τόσο η επιβολή χρηματικών προστίμων, όσο και ποινικών κυρώσεων.

Πρόκειται για εταιρείες, οι οποίες πραγματοποιούν υψηλό τζίρο και δραστηριοποιούνται σε κλάδους των τροφίμων, της μαζικής κατανάλωσης, των φαρμακευτικών προϊόντων και του λιανεμπορίου.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε