Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Λουκέτα βάζουν η μια μετά την άλλη οι κατασκευαστικές

Αλλη μια κατασκευαστική εταιρεία κινδυνεύει να βάλει λουκέτο, λόγω της κρίσης που πλήττει την οικονομία γενικότερα και τον κλάδο των κατασκευών και των οικοδομών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, μετά τις Θεμελιοδομή, Eργάς, ΑΛΤΕ, Διεκάτ και Μπετανέτ, η Εδραση αυτή τη φορά αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, η οποία κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007 λόγω του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει και το οποίο προέρχεται από τον μειωμένο κύκλο εργασιών και τις καθυστερήσεις στις εισπράξεις συνεπεία της οικονομικής κρίσης και της ευρύτερης έλλειψης ρευστότητας στην ελληνική αγορά.

Παράλληλα εκδόθηκε προσωρινή διαταγή που έως τη συζήτηση της αίτησης περί υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής αναστέλλει τις ατομικές διώξεις των πιστωτών εις βάρος της εταιρείας, όπως αναφέρει η διοίκηση της εισηγμένης.

Σημειώνεται ότι η Εδραση σε συνεργασία με τον χρηματοοικονομικό της σύμβουλο έχει εκπονήσει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο και πρόταση αναδιάρθρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων η πλήρης εφαρμογή της οποίας θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα ρευστότητας και θα επιτρέψει την ομαλή λειτουργία της, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης των υπογεγραμμένων και μη εκτελεσμένων συμβάσεων τεχνικών έργων αλλά και καινούργιων συμβάσεων για την ανάληψη νέων έργων.

Η Εδραση, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, έχει ήδη θέσει υπόψη των πιστωτριών τραπεζών της το επιχειρησιακό σχέδιό της και την πρόταση αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις μαζί τους για την κατάρτιση συμφωνίας με βάση το ως άνω σχέδιο καθώς και για την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης έως τη συζήτηση επί της αίτησης υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99, λαμβανομένης υπόψη και της ως άνω προσωρινής διαταγής, προκειμένου να εξομαλυνθεί περαιτέρω η λειτουργία της εταιρείας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε