Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Λουκέτο σε άλλες έξι τράπεζες στις ΗΠΑ

Λουκέτο σε άλλες έξι τράπεζες στις ΗΠΑ
Πτωχεύσεις τραπεζών ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.12.2009 | 09:21
Πρώτη δημοσίευση: 05.12.2009 | 09:21

Φέτος μόνο έκλεισαν 130 τράπεζες, καθώς τα δάνεια δεν εξυπηρετούνται.

Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού τομέα στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έκλεισαν άλλες έξι τράπεζες, αυξάνοντας τον αριθμό των πτωχεύσεων στις 130 εφέτος, καθώς ο κλάδος συνεχίζει να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα υπό το βάρος δανείων που δεν εξυπηρετούνται.
Ειδικά οι μικρές τράπεζες αναμένεται ότι θα συνεχίσουν να χρεοκοπούν με ταχείς ρυθμούς και την επόμενη χρονιά. Η Ομοσπονδιακή Επιχείρηση Ασφάλισης των Καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corp, FDIC), η οποία επέχει ρόλο ρυθμιστικής αρχής, εκτίμησε ότι η ανάκαμψη του τραπεζικού τομέα θα καθυστερήσει πολύ περισσότερο από εκείνη της εθνικής οικονομίας.
Η FDIC ανακοίνωσε ότι τρεις τράπεζες έκλεισαν χθες στην Τζόρτζια -όπου συνολικά εφέτος έχουν πτωχεύσει 24-, και από μια στη Βιρτζίνια, στο Ιλινόι και στο Οχάιο.
Η μεγαλύτερη τράπεζα που έκλεισε χθες ήταν η AmTrust στο Κλίβελαντ του Οχάιο, με πόρους 12 δις δολαρίων και καταθέσεις 8 δις δολαρίων. Τις καταθέσεις της ανέλαβε να καλύψει η New York Community Bank. Οι υπόλοιπες τράπεζες είχαν πόρους που δεν υπερέβαιναν το 1 δις δολάρια. Ήταν η Benchmark Bank στο Ιλινόι, η Greater Atlantic Bank στη Βιρτζίνια και οι Tattnall Bank, Buckhead Community Bank και First Security National Bank στην Τζόρτζια.
Συνολικά, οι έξι πτωχεύσεις αναμένεται να στοιχίσουν στη FDIC πάνω από 2,3 δις δολάρια. Από το 2009 ως το 2013, η ομοσπονδιακή υπηρεσία εκτιμά ότι οι καταρρεύσεις τραπεζών θα της στοιχίζουν περίπου 100 δις δολάρια. Η FDIC κάλεσε τις τράπεζες να προπληρώσουν συνδρομές τριών ετών -περίπου 45 δις δολάρια συνολικά- ώστε να αποκτήσει επάρκεια κεφαλαίων για να αντιμετωπίσει τις χρεοκοπίες.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο