Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 18 Αθήνα Αναλυτικά

Λουκέτο σε επιχειρήσεις με οφειλές πάνω από 30.000 ευρώ

Λουκέτο σε επιχειρήσεις με οφειλές πάνω από 30.000 ευρώ
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.05.2011 | 06:40
Πρώτη δημοσίευση: 27.05.2011 | 06:40

Στα μανταλάκια του διαδικτύου ετοιμάζεται να κρεμάσει τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου το υπουργείο

Οικονομικών, προωθώντας ταυτόχρονα μέτρα όπως «λουκέτο» για 1 μήνα σε επιχειρήσεις που χρωστούν χρήματα στα κρατικά ταμεία, αλλά και η απώλεια ακόμη και του αφορολογήτου ορίου για όσους δεν εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους.
Συγκεκριμένα, το σχέδιο του υπουργείου είναι μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα να δώσει στην δημοσιότητα λίστες με τα ονόματα μεγαλοοφειλέτων.
Οι λίστες θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και θα περιλαμβάνουν φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ και εφόσον η καταβολή τους καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερες του έτους.
Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί αυστηρότερα μέτρα όπως το κλείσιμο των επιχειρήσεων μέχρι 1 μήνα για οφειλές πάνω από 30.000 ευρώ, ενώ οι φορολογούμενοι που χρωστούν στο Δημόσιο θα χάνουν όλες τις φορολογικές απαλλαγές και ελαφρύνσεις.
Στις απαλλαγές που θα χάνουν οι φοροοφειλέτες θα συμπεριλαμβάνονται τόσο το βασικό αφορολόγητο όριο όσο και τα τυχόν πρόσθετα αφορολόγητα όρια που δικαιούνται λόγω προστατευόμενων τέκνων.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημ. Κουσελάς έδωσε εντολή στα Ελεγκτικά Κέντρα να έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο όλων των οφειλετών του Δημοσίου το αργότερο μέχρι τις 31 Μαΐου.
Στους καταλόγους δεν θα περιλαμβάνονται μεγαλοοφειλέτες οι οποίοι έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή ισχύει δικαστική αναστολή καταβολής.
Με την επισήμανση ότι «η ορθότητα των στοιχείων αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επιτυχή εφαρμογή της δημοσιοποίησης» ο υφυπουργός Οικονομικών έδωσε εντολή στους εφοριακούς για:
1. Έλεγχο για την ισχύ των ρυθμίσεων –διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής χρεών που έχουν χορηγηθεί από τη Δ.Ο.Υ. και άμεση καταχώρηση στο σύστημα TAXIS, τυχόν απώλειας αυτών, στην περίπτωση που δεν τηρούνται οι όροι τους από τους οφειλέτες.
2. Καταχώρηση αναστολών καταβολής χρεών, οι οποίες έχουν χορηγηθεί σε οφειλέτες με δικαστικές αποφάσεις, καθώς και καταχώρηση λήξης των αναστολών αυτών.
3. Αποστολή και πίστωση γραμματίων συμψηφισμού που εκκρεμούν στη Δ.Ο.Υ. σας. Δίδεται προθεσμία δυο ημερών για την άμεση αποστολή των εκδοθέντων και για την πίστωση των παραληφθέντων γραμματίων.
4. Διενέργεια εκκρεμών διαγραφών.
5. Διενέργεια αυτεπάγγελτων συμψηφισμών.
6. Τα ΔΕΚ και τα ΠΕΚ θα πρέπει να αποστείλουν άμεσα στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. τυχόν δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν στην υπηρεσία τους.
Tags: TAXISNET


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Taxis Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Taxis
  2. Πόθεν έσχες: Βήμα - βήμα πως θα κάνετε τη δήλωση ηλεκτρονικά Πόθεν έσχες: Βήμα - βήμα πως θα κάνετε τη δήλωση ηλεκτρονικά
  3. Επίδομα θέρμανσης – Ποιοι το δικαιούνται Επίδομα θέρμανσης – Ποιοι το δικαιούνται
  4. Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9
  5. Ε9: Από σήμερα οι διορθώσεις στο taxisnet Ε9: Από σήμερα οι διορθώσεις στο taxisnet
  6. Τέλη κυκλοφορίας 2017: Πως θα υπολογίζονται – Αλαλούμ με τις τιμές Τέλη κυκλοφορίας 2017: Πως θα υπολογίζονται – Αλαλούμ με τις τιμές
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook